CHP’li Şahin: Ayasofya İmamı siyasete bu kadar meraklıysa, istifa etsin karşımıza çıksın!

CHP’li Şahin: Ayasofya İmamı siyasete bu kadar meraklıysa, istifa etsin karşımıza çıksın!
27 Mart 2021 08:36

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda yerinden söz alarak Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın’a son dönemdeki açıklamalarından dolayı tepki gösterdi. Şahin, “Ayasofya Başimamının her konuda bilgisi var, başimam değil adeta başuzman. Siyasete bu kadar meraklıysa, istifa etsin karşımıza çıksın.” dedi.

 
Türkiye’de son zamanlarda yeni bir vesayetin ortaya çıktığını iddia eden Şahin, “Devlet memuru olan başimamın siyaseti yönlendirme noktasında hemen hemen her noktada açıklamalar yaptığını görüyoruz. Laikliğin Anayasadan kaldırılması önerisinde bulunarak Anayasayı dizayn etmeye çalışıyor. Faiz kaldırılsın diyerek ekonomiyi dizayn ediyor. İstanbul Sözleşmesi feshedilsin diyerek kadın haklarını düzenliyor. Hemen hemen her konuda uzmanlığı var, başimam değil, adeta başuzman.” ifadelerini kullandı.
Ayasofya imamının din adamlarının siyasileşmesinin en tehlikeli örneği olduğunu vurgulayan Şahin şunları söyledi:
“Yaptığı beyanatlarla adeta Anayasal suç işlemektedir. Sosyal medya üzerinden sürekli siyasi paylaşımlar yaparak gündeme gelme çabası içerisindedir. Kendisinin bir devlet memuru olarak, görevlerinin sınırları bellidir. Ülkenin onca sorunu varken, akıldan, mantıktan ve bilimsellikten uzak böylesine kişilerin ülkenin gündemini meşgul etmesine izin verilmemelidir. Kendisine tavsiyem, AK Parti Grup Başkanvekilleriyle dahi polemiğe girecek kadar siyasete meraklıysa, devlet memurluğundan istifa ederek siyasete girmesidir. Söylemleriyle mevcut iktidarı da vesayet altına alan Başimam Boynukalın hakkında AK Parti de gereğinin yapmalıdır”