CHP’li Şahin: Atatürk ilkeleri Cumhuriyetimiz için bir rehber ve gelecek için bir meşaledir!

CHP’li Şahin: Atatürk ilkeleri Cumhuriyetimiz için bir rehber ve gelecek için bir meşaledir!
29 Ağustos 2020 09:33

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayan CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Covid19 pandemisinin bahane edilerek 30 Ağustos etkinliklerine kısıtlama getirilmesini eleştirdi.

 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulma sürecinde yaşanan Milli Mücadele savaşlarının son safhası olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Anadolu’yu ebediyen Türk yurdu yaptığını ve Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Milletvekili Fikret Şahin, ‘’ Emperyalist güçlerin tüm oyunlarına karşı bağımsızlığımızın mimarı eşsiz ve ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun arkasında büyük bir azim ve kararlılıkla çekinmeden yürüyen halkımız bizlere bugün dahi Cumhuriyetimizin ne zorluklarla kurulduğunu hatırlatmaktadır. Fakat bu zorluk ve mücadeleyi daha önce de unutturmaya gayret edenler, bugün bir kez daha Covid19 salgınını bahane ederek, Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve özgürlüğü mücadelesinde mihenk taşı olan 30 Ağustos Zaferi’nin kutlama etkinliklerine kısıtlama getirmektedirler. Hiç kimse unutmasın ki; bizler ne olursa olsun Cumhuriyetimizin tüm kurucu değerlerine, şehitlerimizin ve Atamızın emanetine sonun kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

 
Şahin sözlerine şöyle devam etti;

 
‘’ Hedefimiz her zaman olduğu gibi Atatürk’ün ‘’kimsesizlerin kimsesi’’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizi ebediyen yaşatmak ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesini sonuna kadar savunmak olacaktır. Atatürk’ün ilkeleri bugün dahi her bir gencimiz ve bizler için bir rehber, gelecek için bir meşale niteliğindedir. ‘’ Tek tutkum yurdumdur’’ diyen, yüreğinde vatan ve millet sevgisinden başka bir şey olmayan, ‘’ Ya İstiklal, Ya Ölüm’’ parolası ile 30 Ağustos 1922 yılında ordularımıza komuta eden Atamızın kazandığı bu büyük zafer ve yine onun eşi benzeri olmayan devrimleri, sonsuza kadar bizlerle var olacak ve ülkemizi sonsuza dek aydınlatacaktır. Bu vesileyle, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin sağlamlaştırıldığı, 98 yıl önce bugün, tarihin en onurlu ve haklı mücadelesinin verildiği bu özel günde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, büyük komutanlarımız, gazilerimiz ve canlarını yitirmiş fedakâr milletimizi saygı ve minnetle anıyorum.’’