CHP’li Şahin: Askeri hastanelerin açılması hayati önem taşıyor!

CHP’li Şahin: Askeri hastanelerin açılması hayati önem taşıyor!
21 Şubat 2021 10:20

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin TBMM Genel Kurulu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu görüşmeleri esnasında gerçekleştirdiği konuşmasında askeri hastanelerin açılması gerektiğini söyledi. Şahin, “600 Binden fazla askeri olup da askeri hastanesi olmayan tek ülkeyiz.” diyerek duruma tepki gösterdi.

 

 
Konuşmasında TSK’nın iki bin yıldan fazla süredir disiplini, operasyonel kabiliyeti ve eğitimiyle şanlı ve şerefli bir şekilde tarih sahnesinde yerini aldığını vurgulayan Milletvekili Şahin, muharebe gücünün yanı sıra askeri tababet ve tıbbiyenin vazgeçilmez unsurlar olduğuna dikkat çekti. Gülhane geleneğinden yetişen askeri hekimlerin Kırım Savaşı’ndan Balkan Savaşlarına, Çanakkale’den Trablusgarp’a Kurtuluş Savaşı’ndan Kıbrıs’a kadar birçok askeri operasyonda görev aldıklarını söyleyen Şahin, “ Osmanlı ve Cumhuriyet tıbbının 200 yılı aşkın tarihsel birikimi, harp deneyimi ve köklü geleneği 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisinin kapatılmasıyla birlikte heba edildi. Bunun yanı sıra, 39 askeri hastane, 600 sağlık merkezi ve sefer görev hastaneleri de kapatıldı. Bizim gibi zor bir coğrafyada yer alan ve uzun yıllardır terörle mücadele eden bir ordunun askeri hastanelere ve hekimlere olan ihtiyacı bir zorunluluktur. Yurt içi ve yurt dışında birçok zorlu operasyon düzenleyen askerlerimizin beraberinde askeri tıp eğitimden geçmiş hekimlerin yer alması hem askerlerimiz açısından daha güvenli olacak hem de askerlerimiz yanlarında bulunan sağlık personellerini korumak zorunda kalmayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

 
Terör bölgelerinde bulunan askeri hastanelerin sivil hastanelerden önemli farkları bulunduğunun da altını çizen Şahin, konuşmasına şu şekilde devam etti;

 
“ Askeri hastanelerde güvenlik en üst seviyedir. Söz konusu hastanelere hasta veya yaralı olarak başvuran askerlerimiz kendilerini daha güvende hissederler. Terörle mücadele eden asker, polis, korucularımız ve diğer güvenlik güçlerimiz terör operasyonları sırasında yaşanan yaralanmalar sonrasında askeri hastanelerde tedavi olmak istediklerini belirtmektedirler. Askeri hekim ihtiyacının görmezden gelinmesinin bedelini millet olarak çok ağır ödüyoruz. 15 Temmuz alçak darbe girişiminin temel hedefi TSK’yı etkisiz hale getirmekti. Askeri hastanelerimizin kapatılmasıyla bir nevi bu amaca ulaşılmış olundu. 600 binden fazla askeri olup da askeri hastanesi olmayan tek ülkeyiz. Bu nedenle askeri hastaneler bir zorunluluktur ve tekrar açılması hayati önem taşımaktadır.”