CHP’li Şahin: AKP’nin adaleti af ile birlikte çökmüştür!

CHP’li Şahin: AKP’nin adaleti af ile birlikte çökmüştür!
19 Nisan 2020 09:57

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, TBMM’de kabul edilen af düzenlemesinde düşünce suçlularının, akademisyenlerin ve gazetecilerin kapsam dışında bırakılmasına tepki gösterdi.

 

 
Yasalaşan af düzenlemesinde gazeteciler ve siyasi tutuklularının kapsam dışında bırakılıp, mafya liderlerinin, çetelerin, gaspçıların ve adam yaralayanların salıverilmesini eleştiren Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN; ‘’Gazetecilere af var mı? Murat Ağırel’e, Barış Terkoğlu’na Hakan Aygün’e, Osman Kavala’ya dair bir uygulama var mı? Fakat silah kullanana af var. Silah kullanmayan, şiddet uygulamayan doğruları yazan ve söyleyenlere af yok. Kabul edilen bu yasada eşitlik ve adaletten eser yok. Anayasa’nın 38. maddesi: ‘’Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz’’ diyor. Hiç olmazsa getirdiğiniz düzenleme buna yönelik olsaydı.’’ dedi.

 
AKP’nin adalet kavramına sadece kendi penceresinden baktığını vurgulayan Milletvekili Fikret ŞAHİN; ‘’ Türkiye’de şuan da hukukun üzerinde bir parti genel başkanının gölgesi var. Trump arar, Brunson serbest; Merkel arar, Alman gazeteci serbest… FETÖ Borsası zaten ortada… Parası olan dışarda, gariban içerde… Yasalaşan bu kanununun temelinde zaten adaletsiz var. Bir hukuk hilesi yapılarak, özel bir af yasası çıkartıldı. Bunu asla kabul etmiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
Milletvekili ŞAHİN sözlerine şöyle devam etti;

 
‘’Kanunun teklifinin gerekçesi, cezaevlerinin aşırı dolu olması ve Koronavirüs salgını.’’ Cezaevleri neden bu kadar dolu peki? Çünkü AKP döneminde yoksulluk ve geçim sıkıntısı artmış, kötüleşen ekonomik koşullar insanımızı suç işlemeye itmiştir. 2002’de 60 bin olan mahkûm sayısı bugün 300 binlere çıkmış. Buradan anlıyoruz ki af yasasının asıl gerekçesi, seçim öncesi iktidar ortaklarının vermiş olduğu af sözü… Bunu şimdiye kadar toplumdan gelen tepkiler sebebiyle gerçekleştiremediler. Şimdi Korona salgınını fırsata çevirerek yandaşlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Böylece gördük ki; AKP’nin adaleti de af yasası ile birlikte tamamen çökmüştür.’’