CHP’li Sağlar’dan rakiplerine cezeryeli ziyaret

CHP’li Sağlar’dan rakiplerine cezeryeli ziyaret
20 Ağustos 2013 16:53

Kültür eski Bakanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Fikri Sağlar, partisinden kendisi gibi aday adayı olan rakiplerine ziyarette bulunup yöresel bir lokum olan cezerye ikram ederek bir ilke imza attı.

Fikri Sağlar, CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Ahmet Akın, Serdar Kuyucuoğlu, İstemihan Talay ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ayrı ayrı ziyaret etti. Başkan Macit Özcan, Fikri Sağlar’ın ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirterek, “Fikri Bey’in ziyaretiyle ilgili oluşan tablo, siyasette özlenen tablodur. Herkes, demokrasinin bir gereği olarak aday adayı olabilir. Ancak, kim aday gösterilirse gösterilsin, o adayın etrafında bütünleşerek, partinin başarısı için mücadele etmek gerekir. Ben 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süre zarfında, yaptığımız hizmetleri beğenen de olabilir, beğenmeyen de olabilir. Ancak gelinen süreçte tek amaç, aynı partiden olan kişilerin birbirini yıkıcı anlamda eleştirmesi değil, partinin başarısı için siyaset üretmek olmalıdır. Bizim, diğer partilere karşı politika yapmamız ve projelerimizi ortaya koymamız gerekir” dedi.

Özcan, 3 seçim yaşadığını ve hiçbir seçim döneminde, hiçbir adaya kötü bir söz söylemediğini aktardı. Özcan, “Bu sebeple, Fikri Bey’in ziyaretini çok önemsiyorum. Hangimiz aday gösterilirse gösterilsin, o kişinin etrafında bütünleşerek, CHP’nin yereldeki iktidarını devam ettirmeliyiz. Fikri Bey aynı zamanda, partimizin meclis üyesidir. Bu açıdan kendisinin ziyareti beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Diğer aday adayı arkadaşların da aynı duyarlılıkta hareket etmesini bekliyorum” diye konuştu.

Kaya Mutlu’dan, Macit Özcan’a kadar Mersin’e hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür etmek gerektiğini vurgulayan Fikri Sağlar ise şöyle konuştu:

“Gelecek nesiller için yaptığınız hizmetler, bizim için çok önemlidir. CHP, sosyal demokrat bir parti olduğu için CHP’li belediye başkanlarının, halkın daha iyi koşullarda yaşaması için verdiği mücadeleyi önemsemekteyiz. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalardan dolayı herkesin size müteşekkir olması gerekir. Aday adaylığı süresince, farklı şeylerin söylenmesi normaldir. Ancak aleyhte ve suçlayıcı ithamlardan kesinlikle kaçınılması gerekir. Tüm partililerin, bu süreçte birbirini kırmadan ve incitmeden, sadece partinin başarısı için çalışmaları gerekmektedir. Diğer partilerin de yaptığı kamuoyu araştırmalarında görülüyor ki, CHP Mersin’de birinci parti konumundadır. Birliktelik içerisinde davranarak, başarılı sonuç alınacağına inanıyorum.”