CHP’li Öztunç: Sarayda yaşayıp mangoyu kurutanları pazar gezmeye davet ediyoruz!

CHP’li Öztunç: Sarayda yaşayıp mangoyu kurutanları pazar gezmeye davet ediyoruz!
10 Ekim 2021 11:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Mersin’deki esnaf ziyareti ile ilgili olarak; “Pazarda her şey ateş pahası, meyve sebze el yakıyor. Halkın alım gücü bitmiş. Sarayda yaşayıp mangoyu kurutanları da pazar gezmeye davet ediyoruz” dedi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Mersin’de; CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile birlikte Kadın Üretici Pazarı’nı ziyaret etti. Öztunç, şunları söyledi:

 

 

“Evde eşinden harçlık alma dönemini bitiriyorlar”

 
“9 ayrı pazaryeri 800’e yakın kadınımız buradan ekmek kazanıyor. 800’e yakın kadınımız ürettiği her neyse işte takı ise takı, takım kıyafetse kıyafet. Ama sana daha çok gıda ağırlıklı. Zeytindir benim gördüğüm kadarıyla, domatestir, turşudur, peynirdir. Tüm bunları getiriyor burada pazara getiriyor. Mersinliler, Mezitlililer hem taze organik ürünleri satın alıp yiyorlar. Hem daha uygun fiyata alıyorlar hem de bu kadınlarımızın bütçelerine destek oluyorlar.

Bunlar da kendi evlerinde geçiriyorlar gerekirse kendilerine alıyorlar, araba alıyorlar ve en önemlisi ekonomik özgürlüklerini alıyorlar. Yani evde eşinden harçlık alma dönemini bitiriyorlar ve bu vesileyle burada gerçekten de kendi ekonomik özgürlüklerini ilan ediyorlar. Müthiş proje. Galiba Çin’de ve Fransa’da iki ayrı ödülü var geliştirmek lazım tüm belediyelerimize ile belediye başkanlarımıza öneriyoruz. Herkes kendi bölgesinde kendi yöresel ürünleriyle böyle pazarlar açabilir ve kadınlarımıza istihdam yaratabilir.”

 

 

“CHP’li olmayan aileler de şimdi partimize gelmişler”

 
“Kadınlarımızın ekonomik geliri elde etmesini sağlayabilir. Yurttaşlarımız da organik ürünlerle beslenmesini sağlanır. Başkanım zaten başarılı bir belediye başkanı. Tecrübeli ve başarılı bir belediye başkanımız. İnşallah mesleğe daha büyük hizmetler yapacak daha büyük katkılar yapacak. Bir kez daha başkanımıza teşekkür ediyorum, helal olsun diyoruz. Kadınlarımız da onu çok seviyor zaten. Şöyle bir baktığımızda pek çoğu Cumhuriyet Halk Partili olmayan aileler ama şimdi hepsi CHP’ye gelmişler hem de dediğim gibi ekonomik özgürlüklerini ilan etmişler.”

 

 

“Saray’da yaşayıp mangoyu kurutulanları da pazar gezmeye davet ediyoruz”

 
Öztunç Mersin ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Bugün Mersin’de pazar esnafımızı ziyaret ettik, vatandaşlarımızla sohbet ettik. Pazar’da her şey ateş pahası, meyve sebze el yakıyor. Halkın alım gücü bitmiş. Saray’da yaşayıp mangoyu kurutulanları da pazar gezmeye davet ediyoruz.”