CHP’li Öztunç: Milyonlarca Lira harcanarak yapılan havaalanına uçaklar inemiyor!

CHP’li Öztunç: Milyonlarca Lira harcanarak yapılan havaalanına uçaklar inemiyor!
18 Ocak 2022 08:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cumartesi günü Aydın’da biz dizi etkinliğe katıldı. Toplu açılış töreninde Erdoğan, “25 havalimanımız varken şimdi 56 havalimanımız var? Niye? Çünkü benim Aydınlı kardeşime bu yakışır da onun için” dedi.

 

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’da açtığı fabrikalardan birinin Kahramanmaraşlılara ait olduğunu ve Kahramanmaraş’tan bir heyetin açılışlar için Aydın’a gittiğini belirterek, “İçerisinde milletvekili, vali, müftü, iş insanları ve gazetecilerin olduğu heyeti taşıyan uçak, Kahramanmaraş’tan kalkıp İzmir’e indi. Aydın’da havalimanı vardı da neden İzmir’e indi bu uçak? Aynı heyeti geri getiren uçak, dönüşte Kahramanmaraş’a da iniş yapamadı. Kahramanmaraş semalarında 5 tur atan uçak, Gaziantep’e iniş yaptı. Milyonlarca lira harcanarak yapılan havaalanına uçaklar inemiyor” dedi.

 

 

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bugün yaptığı yazılı açıklamada Erdoğan’ın havalimanlarına ilişkin bu sözlerini eleştirdi. “Erdoğan’ın Aydın’daki havalimanına ilişkin iddiası ne kadar doğruysa ekonomiyle ilgili iddiaları, CHP ile ilgili iddiaları da o kadar doğrudur. Yani, yanlıştır” diyen Öztunç, Aydın’da vatandaşın kullanımına açık bir havalimanı olmadığını belirtti.

 

 

“İLS GP CİHAZI OLMADIĞI İÇİN UÇAKLAR İNİŞ YAPAMIYOR”

 

 

Öztunç, “Kendi kendini yalanlamış ama bir yandan da kendisini vatandaşa ihbar etmiş. Memleketim Kahramanmaraş’ta havalimanı var ama İLS GP cihazı olmadığı için uçaklar iniş yapamıyor” dedi.

 

 

“MİLYONLARCA LİRA HARCANARAK YAPILAN HAVAALANINA UÇAKLAR İNEMİYOR”

 

 

“Erdoğan’ın Aydın’da açtığı fabrikalardan birisi Kahramanmaraşlı hemşerilerimize ait olduğu için Kahramanmaraş’tan bir heyeti Aydın’a götürdüler” diyen Öztunç, şunları kaydetti:

 

“İçerisinde milletvekili, vali, müftü, iş insanları ve gazetecilerin olduğu heyeti taşıyan uçak, Kahramanmaraş’tan kalkıp İzmir’e indi. Aydın’da havalimanı vardı da neden İzmir’e indi bu uçak? Aynı heyeti geri getiren uçak, dönüşte Kahramanmaraş’a da iniş yapamadı. Kahramanmaraş semalarında 5 tur atan uçak, Gaziantep’e iniş yaptı. Milyonlarca lira harcanarak yapılan havaalanına uçaklar inemiyor. Çünkü yıllardır bir yaklaştırma cihazı Kahramanmaraş havalimanına konulamıyor. Çünkü AKP, Kahramanmaraş’ı çantada keklik görüyor ve Kahramanmaraş’a değer vermiyor. Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a yakıştırdığı da budur.”