CHP’li Öztunç görüntüleri paylaştı: Binlerce yıllık mirasımıza iş makineleri saldırıyor!

CHP’li Öztunç görüntüleri paylaştı: Binlerce yıllık mirasımıza iş makineleri saldırıyor!
14 Eylül 2022 12:58

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Kapadokya’da milyonlarca yılda oluşmuş peribacaları yol yapımı nedeniyle yok ediliyor. İş makinelerinin peri bacalarını yıktığı ana ait görüntüleri paylaşan CHP’li Öztunç, Bakan Ersoy’a çağrıda bulunarak “Tarih, kültür ve turizm adına binlerce yıllık mirasımıza, varlığımıza iş makineleri saldırıyor. Göreviniz bu rezalete son vermektir” dedi.

 

 

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Kapadokya’da, 1. derece arkeolojik ve doğal sit alanında yapımı devam eden yol tepkilere rağmen durmuyor.

 

Günlük 200 ile 300 turist otobüsünün kullanacağı Göreme’den Ortahisar’a uzanan yol güzergâhı içinde kiliseler, peri bacaları ve kaya oluşumları bulunuyor.

 

“BİNLERCE YILLIK MİRASIMIZA İŞ MAKİNELERİ SALDIRIYOR”

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sosyal medya hesabından yol çalışmaları kapsamında iş makineleriyle yıkılan peri paçalarına ait görüntüleri paylaştı. Öztunç, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na seslenerek “Kültür ve turizm adına binlerce yıllık mirasımıza, varlığımıza iş makineleri saldırıyor. Göreviniz bu rezalete son vermektir” ifadelerini kullandı.