CHP’li Öztunç: Dar zamanda sığınıp geniş zamanda unutmayalım!

CHP’li Öztunç: Dar zamanda sığınıp geniş zamanda unutmayalım!
25 Eylül 2021 11:20

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanacak İtfaiyecilik Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; “Yangında, selde, depremde sığındığımız, geniş zamanda unuttuğumuz iftaiyecilerin taleplerine daha fazla tepkisiz kalınmamalı özlük hakları, çalışma koşullarına dair talepleri biran önce yerine getirilmelidir” dedi.

 
Statüleri, Özlük Hakları Teslim Edilmeli

 
İtfaiyelerin Belediyeler bünyesinde kurulması nedeniyle itfaiye emekçilerinin belediye personeli olarak görünmelerine yol açtığını hatırlatan Öztunç, “ İtfaiye emekçileri arasındaki eşitsizlikler giderilmel, kadrolu işçi, taşeron, işkur gibi statü farklılıklarına son verilmeli, özlük ve sosyal hakları arasındaki farklılıklar giderilmeli, tüm personelin ek göstergeleri 3600’e çıkartılmalı, Afet ve Acil Durum Hizmetleri Sınıfıgibi yeni bir sınıf oluşturulmalı ya da itfaiye unvanlı tüm personel teknik hizmetler sınıfına geçirilmelidir” çağrısında bulundu.

 
En Tehlikeli Meslek Sınıfında

 
Mevzuat gereği, Yangın Söndürme ve İtfaiye Hizmetleri işlerinde çalışanların En Tehlikeli Meslekler arasında olduğunu hatırlatan Öztunç; “ Buna rağmen, iş riski ve güçlüğü tazminatı çok düşük bir miktarda. Afetle, yangınla mücadelenin önemli unsurlarından biri güvenli müdahaledir. Bunun için de uzmanlaşmış personel sayısının artması, özlük haklarının güçlendirilmesi gerekir. Dara düşünce sığındığımız itfaiyecileri geniş zamanlarda unutmamalı, yaşadıkları sorunlara yabancı kalmamalıyız“ çağrısında bulundu.