CHP’li Özgündüz: CHP’de bekçi olmak bile bir onurdur

CHP’li Özgündüz: CHP’de bekçi olmak bile bir onurdur
11 Mart 2014 18:20

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Özgündüz, Bremen CHP teşkilatının davetlisi olarak Almanya’nın Bremen kentine geldi. Özgüneş’i Bremen Havaalanında CHP Bremen teşkilatı başkanı İbrahim Akbal ile partililer karşıladı. Akbal, Özgündüz’ü Alman Sendikalar Birliği ile EG Metall sendikası adına seminer için davet ettiklerini söyledi.

 

CHP’li Ali Özgündüz havaalanında yaptığı açıklamada 17 Aralık Operasyonu’ndan sonra hükümetin yıprandığını, meşruiyetini yitirdiğini söyledi. Özgündüz, şöyle dedi:

.

.
“90 yıllık Cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar Türkiye’de hukuk ihlal edildi, yolsuzluk ve rüşvet olayları dünyada görülmemiş ölçüde, bizzat hükümetin başındaki kişinin de içinde olduğu olaylar 17 Aralık’tan itibaren ortalığa saçıldı, döküldü. Dolayısıyla bu pislikleri bir temizlesin önce hesabını versin sonra CHP ile ilgilensin. Bizim partimiz 90 yıllık köklü ulu bir çınardır. CHP’de bırakın genel müdür olmayı bekçi olmak bile bir onurdur. Sayın genel başkanımızda ona ‘Başçalan’ diyor. Bir ülkenin başbakanı utanıp yere girmesi veya istifa etmesi lazım bu olaydan sonra. Ama hiç utanma arlanma duygusu yok, ne yazik ki hala mitinglere devam ediyor.”

 

CHP’li Ali Özgündüz, seçimlerden sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Gidici’ olduğunu öne sürerken şöyle konuştu:

 

“Ergenekon olayıyla ilgili olarak haksız yere bir çok vatansever, ülkenin Genelkurmay başkanı, siyasetçisi ve subayları içeride tutuluyordu. Bu haksızlık telafi edildi. Bu yapılanların hesabı verilecek. Bu soruşturmalar sürecinde intihar eden ve ölen insanlar oldu. ‘Pardon kusura bakmayın sizi serbest bıraktık bu iş kapandı’ değil. Bu hukuksuzluğu, sahte delilleri, sahte dijgtal delil üreten ve yıllarca insanları içeride tutatan kim hangi ekipse bunun hesabını verecek. Seçimlerde İzmir zaten bizim, Ankara ve İstanbul’u da alıyoruz. AKP 35’in altında, CHP 32-35 bandında gözüküyor. Artık ‘Abbas yolcu.’ Bu seçim göstergesi onun göstergesi olacak.”