CHP’li Özel telefon numarası verdi, tarikat yurtlarında kalan öğrencilere seslendi!

CHP’li Özel telefon numarası verdi, tarikat yurtlarında kalan öğrencilere seslendi!
12 Ocak 2022 11:25

20 yaşındaki Enes Kara, ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdundaki baskı sonucu intihar etti. Ardından bıraktığı video kaydı ile yaşadıklarını anlattı.

 

 

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Enes Kara’nın önceki gün intihar etmesi, cemaat yapılanmasını, iktidarın politikalarının gençler üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. 5 Aralık’ta “Bu benim intihar notum” ifadeleriyle bir video yayımladığı ortaya çıkan Kara, hekimlerin durumuna işaret ederek “Herkes kaçmaya çalışıyor doktorluktan, kimse tavsiye etmiyor. 36 saati bulan nöbetler, mobbing, hastalarınızdan şiddet görme ihtimaliniz var. Köle gibi çalıştırılıyorsunuz. Böyle bir gelecek istemiyorum” dedi.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den dikkat çeken bir çağrı geldi.

 

 

Twitter hesabından açıklama yapan Özel “#EnesKara gibi benzer ya da farklı sebeplerle cemaat/tarikat/vakıf yurtlarına mahkum edilmiş kendisini risk altında hisseden umutsuzluğa kapılmış her bir kardeşime çağrımdır: Bana ulaşın, birlikte çare arayalım. Hallederiz! 0 312 420 52 67 [email protected] ifadelerini kullandı.