CHP’li Özel: Denetimsiz yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler için bir çatımız var artık!

CHP’li Özel: Denetimsiz yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler için bir çatımız var artık!
23 Ocak 2022 10:26

Öğrencilerin barına sorununu Türkiye Demokrasi Tanıtım ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) ile çözeceklerini belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin dört bir yanından bu çaresizlik çeken öğrencilere yardım etmek isteyenlerin yardımlarını birleştireceğimiz ve öğrencilerimize sahip çıkacağımız vakfın da adı TÜLOV’dur. Bunu da basın önünde ilk kez söylemiş olalım. Özellikle denetimsiz yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler için bir çatımız var artık” dedi.

 

 

 

Özel, “İktidara geldiğimizde genel başkan diyor ki, ‘masaya oturdum daha çay söylemeden söyleyeceğim şey çağır bakalım şu TOKİ’yi diyeceğim’ diyor. Ve vereceği ilk talimat ‘nerede öğrenci varsa ihtiyaç kadar yurdu bir sene içerisinde yapın’ diyeceğim. Bu yurtların adı Cumhuriyet yurtları olacak. Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkesin evladı üniversiteyi kazandığında kendisi için en güzel şartlarda yapılmış ve tüm ihtiyaçları karşılanmış yurtlarda kalacaklar.” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın cemaat evinde intihar etmesi olayına da değinen Özel, şunları söyledi;

 

 

“Bu yurtların adı Cumhuriyet yurtları olacak”
“Hepimizin yüreğine bir ateş gibi düştü Elazığ’dan tabi burada ülkeyi yönetenlerin denetim yurtlar bir takım cemaat evleri konusunda yaptıkları eksikliklerin altını çizmek lazım. Özellikle de derin yoksulluğun altını çizmek lazım.

Bugün insanlar çocuklarını istedikleri gibi evler tutamıyorlar iyi şartlarda okutamıyorlar ve başka yapıların denetimsiz cemaat ve tarikatların yurtlarına mahkum hissediyorlarsa burada birinci sorun derin yoksulluk, ikinci sorun buraların bilerek etkin denetlenmemesi ve bu sorunun çözümü ise devletin bu işe koymasıdır.

 

 

 

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta şunu söylüyor; Cumhurbaşkanı sel bölgesine gidiyor sel durmadan, yağmur dinmeden hemen ‘TOKİ size bu evleri yapacak’ diyor. Deprem bölgesinden TOKİ’yi söylüyorlar yangın bölgesinde TOKİ’yi söylüyorlar zenginlere boğazda ev yaparken TOKİ var her tarafta TOKİ var ama yurt yapmaya gelince TOKİ yok. Oysa TOKİ’nin en yüksek kabiliyeti bu yurt binaları gibi binalar yapmaktı. İktidara geldiğimizde genel başkan diyor ki, ‘masaya oturdum daha çay söylemeden söyleyeceğim şey çağır bakalım şu TOKİ’yi diyeceğim’ diyor. Ve vereceği ilk talimat ‘nerede öğrenci varsa ihtiyaç kadar yurdu bir sene içerisinde yapın’ diyeceğim.

 

 

Bu yurtların adı Cumhuriyet yurtları olacak. Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkesin evladı üniversiteyi kazandığında kendisi için en güzel şartlarda yapılmış ve tüm ihtiyaçları karşılanmış yurtlarda kalacaklar.”

Öğrencilerin barına sorununu Türkiye Demokrasi Tanıtım ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) ile çözeceklerini belirten Özel sözlerine şöyle devam etti;

 

 

“Enes Kara gibi kendisini mutsuz ve çaresiz hissedenler bizi arasın dedik; çok sayıda başvuru oldu”
“Bu süreçte biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir çağrıda bulunduk. Enes Kara gibi kendisini mutsuz ve çaresiz hissedenler bizi arasın dedik. Çok sayıda başvuru oldu ve 100’ün üzerinde başvuru değerlendirmeye alındı.

Sorunların önemli bir bölümü çözüldü ve çözülmeye devam ediyor. Bu süreçten sonra daha çok duyacaksınız. Muğla 24.25.26’ıncı milletvekilimiz Nurettin Demir’in genel başkanı olduğu TÜLOV Vakfı var. TÜLOV vakfı da Türkiye’yi bu büyük sıkıntılardan kurtarmak için uzun süredir çalışan ama son iki yıldır Nurettin hocanın üstün gayretleriyle kolları sıvamış bir vakıf.

Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin dört bir yanından bu çaresizlik çeken öğrencilere yardım etmek isteyenlerin yardımlarını birleştireceğimiz ve öğrencilerimize sahip çıkacağımız vakfın da adı TÜLOV’dur. Bunu da basın önünde ilk kez söylemiş olalım. Türkiye Demokrasi Tanıtım ve Laik Oluşum Vakfı olan TÜLOV’un bütün öğrencilerimizin ihtiyaçları için özellikle denetimsiz yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler için bir çatımız var artık.”