CHP’li Özdemir ‘evim’ mağdurlarının sorunları için kurumları uyardı!

CHP’li Özdemir ‘evim’ mağdurlarının sorunları için kurumları uyardı!
22 Haziran 2022 16:41

CHP’li Sibel Özdemir, “evim” mağdurlarını bir kez daha Meclis gündemine taşıyarak, “Hazine ve Maliye Bakanlığını, TMSF’yi, BDDK’yı ve iktidar partisini uyarıyorum. Tasarruf finansman şirketleri eğer çok sıkı bir denetime alınmazsa yakında yeni bir dolandırıcılık vakası ile karşı karşıya kalırsak hiç şaşırmayın” dedi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, “ Daha önce de gündeme getirdiğim üzere, kamuoyunda ‘evim’ adıyla bilinen, faizsiz ev ve taşıt alma vaadinde bulunan şirketlerin yarattığı mağduriyetler devam ediyor. Meclis Genel Kurulunda geçtiğimiz Nisanda kabul edilen kanun maddeleri mağdur olan vatandaşları korumuyor. Firmalarla birlikte TMSF de yasayı açıkça ve keyfi olarak ihlal ediyor” ifadelerini kaydetti.

 

“Yasal düzenlemeni üzerinden yaklaşık iki buçuk ay geçmesine rağmen devir işlemleri çok yavaş ilerliyor” diyen Özdemir, “Vatandaşa almadığı hizmetin bedeli ödetiliyor. Çok zor koşullarda biriktirerek yatırdıkları paraların değeri artan enflasyon karşısında pul oldu” dedi.

 

Özdemir, “Faaliyetlerine şeffaf ve açık olarak devam etmeyen 6 firma ile ilgili gerçekten hiçbir denetim mekanizması bulunmuyor” diyerek “Buradan başta Hazine ve Maliye Bakanlığını, TMSF’yi, BDDK’yı ve iktidar partisini uyarıyorum. Tasarruf finansman şirketleri eğer çok sıkı bir denetime alınmazsa yakında yeni bir dolandırıcılık vakası ile karşı karşıya kalırsak hiç şaşırmayın” uyarısında bulundu.