CHP’li Özbolat’tan Davutoğlu’na sert eleştiri: Desteğiniz savaş suçuna ortak olmak değil mi?

CHP’li Özbolat’tan Davutoğlu’na sert eleştiri: Desteğiniz savaş suçuna ortak olmak değil mi?
7 Eylül 2013 17:16

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na, “Savaş suçlarının faili olan terörist grupları desteklemeye devam edecek misiniz? Mevcut desteğiniz savaş suçuna ortak olmak değil midir?” diye sordu.

 

Özbolat, Dışişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Suriye halkına karşı terörist faaliyetler yürüttüğü ve kanlı eylemler düzenlediği bilinen El Kaide ve El Nusra gibi örgütler hükümetiniz tarafından desteklenmekte midir? Mülteciler için kurulduğu beyan edilen kamplarda bu ve buna benzer terörist unsurlar barındırılmakta mıdır?

Özgür Suriye Ordusu ve benzeri silahlı gruplar içinde kurmay düzeyinde bulunan, onlara askeri eğitim ve destek veren, emniyet, istihbarat ve ordu mensubumuz var mıdır? Verilen desteğin ve yapılan yardımların niteliğini, siyasi ve ekonomik maliyetini kamuoyuyla paylaşacak mısınız?

Hükümet tarafından lojistik olarak desteklendiği defalarca ifade edilen ve muhalif unsurlar olarak adlandırılan örgütler tarafından çeşitli yöntemlerle katledilen insanların sayısı bilinmekte midir? Öldürülen bu insanların mezhepleri ve milliyetleri hakkında istihbarı bir bilginiz var mıdır?

Görüntüleri tüm dünya tarafından izlenen savaş suçlarının faili olan bu terörist grupları desteklemeye devam edecek misiniz? Mevcut desteğiniz savaş suçuna ortak olmak değil midir?”