CHP’li Özbolat’tan Çankaya’da ön seçim çıkışı

CHP’li Özbolat’tan Çankaya’da ön seçim çıkışı
5 Eylül 2013 13:55

CHP Milletvekili ve PM üyesi Durdu Özbolat, CHP Çankaya 28 aday adayı arasından ilk ön seçim talebinde bulunan kişi oldu.

 

Halkın Habercisi’ne konuşan Özbolat,  ”CHP geleneğinden geliyorum, yaşamımda aday olduğum yere 2. defa aday olmadım. Milletvekilliği PM üyeliği gibi her göreve bileğimin hakkıyla seçilerek geldim” diye konuştu.

 

chp-kahramanmaras-milletvekili-adayi-durdu-ozbolat-4

 

Özbolat sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Maraş’ta örgütümün tüm desteğini almışken, İl Başkanım ve İlçe Başkanları’mın tamamı yanımdayken 2 dönemdir ön seçimle seçilerek geldiğim ve çok sevdiğim Maraş’tan bir daha aday olmayacağımı ve yeni kadrolara yer açacağımı belirterek açıklamalarda bulunmuştum.

 

40 yıllık siyasi hayatımın en yoğun mücadelesi Ankara ve Çankaya’da geçti. Geçici işçi olarak Çankaya Belediyesi’nde işe başladığım süreçten itibaren, gençlik kollarından başlayarak partimin hizmetinde bulundum. 98 yılında kendi isteğimle istifa ederek iş hayatına atıldım.

 

2004 yılında partimden Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim ve Grup Başkan vekili olarak görev yaptım.

 

2007 seçimlerinde Ankara’da siyasette hedeflerimi elde edebilmek için milletvekili adayı olmak istememe rağmen, Ankara’dan ön seçim olmadığı için ve partimin Maraş’ta ön seçim kararı alması ile Maraş’tan ön seçime katılma kararı aldım ve belediye meclis üyeliği ve grup başkan vekilliğinden istifa ederek, 2007 genel seçimlerinde Maraş’tan milletvekili aday adayı olarak ön seçimlere katıldım. Maraş doğumlu olmama rağmen uzun süre Maraş’a gitmemiş, gerek ekonomik gerek siyasi mücadelemi Ankara’da yürütüyordum. 2007 seçimlerinde Maraş’ta yapılan ön seçimde geçmiş siyasi mücadelemi anlatarak parti tabanının büyük güvenini kazandım ve 20 yılı aşkın bir süre Maraş’ta olmamama rağmen bütün aday adayı arkadaşlarım arasından ön seçimde 1. olarak çıktım.

 

2007 seçimlerinde yoğun bir seçim kampanyası ile CHP’nin Maraş milletvekili olarak seçildim. 2007 – 2011 süresinde Maraşlıların yanı sıra, tüm yurttaşlarımızın hizmetinde bulundum. 2011 seçimlerinde yine Maraş’ta eğilim yoklamasıyla yine 1.sıra adayı olarak seçildim ve 2. dönem yapılan seçim sonucunda da 2. dönem yine milletvekili seçildim. Bütün girdiğim seçimlerde ön seçim olmasını arzuladım. Parti meclisi seçimlerinde yine listeyi dışarıdan delerek parti meclisinde listenin ön sıralarında girdim, halen parti meclisi üyesiyim.

 

durdu bey manşet resmi çift resim manşete

 

Şimdi de, hayatımı adadığım CHP’mizin milletvekili ve parti meclisi üyesi olarak, siyasi mücedeleme başladığım Çankaya ilçemizin Belediye Başkan aday adayıyım. Hedefim sadece Çankaya Belediye Başkanlığını kazanmak değil, Çankaya’da oluşturacağım yoğun seçim kampanyası ile Ankara’da büyük bir sinerji yaratarak Çankaya Belediye Başkanlık seçimini bu güne kadar partimizin aldığı oy oranının çok daha üstüne çıkartıp, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın alınmasına katkı sunmaktır. Bu sürecin bütün aday adayı arkadaşlarımızla birlikte eşit koşullarda yarışarak, partimizin yerelde iktidarını sağlamak ve akabinde yapılacak seçimlere genel iktidarın yolunu açmaktır.

 

Ön seçim veya temayül yoklaması partimize her zaman ivme kazandıracağını ve seçimin kaybedeni olmayacağını yarışan tüm adayların yapılacak seçimle en önde çıkana bütün güçlerini birleştirerek daha büyük başarıya imza atacağını düşünüyorum. Bunun için gerek Genel Başkanımızın Merkez Yönetim Kurulu’muzun ve parti meclisimizin Ankara’da ön seçim kararı alarak, hem ilçe belediyelerinde hem Büyükşehir Belediyesi’nde daha büyük başarı sağlayacağına inanıyorum ve tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”