CHP’li Oyan: Türkiye mezhepçi politikalarla Suriye savaşına müdahil oluyor

CHP’li Oyan: Türkiye mezhepçi politikalarla Suriye savaşına müdahil oluyor
14 Eylül 2013 06:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Türkiye’nin barışçıl politikalarını terk ettiğini belirterek, “Türkiye, Suriye’ye silah ve mühimmat göndermeye göz yummaktadır. Türkiye, mezhepçi politikalarla da Suriye savaşına müdahil olmaktadır” dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Ankara Milletvekili Levent Gök, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve parti meclis üyelerinden oluşan 8 kişilik heyet, Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Suriye’deki çatışmalardan seken kurşunlar nedeniyle 4 kişinin öldüğü ilçede, Kaymakam Musa Sarı ile görüşen CHP’li heyet, Kaymakam Sarı’dan ilçedeki gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Kaymakam ile görüştükten sonra heyet, ilçe merkezindeki esnafların sorunlarını dinledi. Daha sonra sınır hattındaki Öğretmenevi’ne geçen CHP heyeti, Rasulayn’daki çatışmalardan seken mermilerin oluşturduğu hasarı yerinde gördü. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Oğuz Oyan, Suriye’deki savaşın Ceylanpınar’daki insanlara büyük zararlar verdiğini belirterek, “Bunun bölge insanına hem can hem mal hem de ticari ilişkiler bakımından çok büyük zararlar verdiği görülmektedir. Biz bunları bir kez daha yerinde tespit etmeye geldik. CHP bölgeye en çok milletvekili yollayan parti durumundadır. Bizim Şanlıurfa’da milletvekilimiz yok, ama bu bölgeye Şanlıurfalı milletvekillerinden daha çok geliyoruz. Bu bölgede sağlık sorunlarının hasta imkanlarının geliştirilmesi gerekiyor. En az 5 ambulans ve bir helikopter ambulansın bu ilçede olması gerekiyor. Bu durumları bütün yetkililere ilettik” dedi.

 

ca0980925de2d032d97aa8d2029f76ad

 

TÜRKİYE, SAVAŞÇI ASKERLER GÖNDERMEYE GÖZ YUMMAKTA

 

Konuşmasının devamında hükumetin Suriye politikasını eleştiren CHP’li Oyan, Türkiye’nin barışçıl politikalarını terk ettiğini söyledi. Hükümet politikası nedeniyle sınır bölgelerinin tehdit altında olduğunu belirten Oyan, şunları söyledi: “Türkiye’de genel bir politika var ana sorumlu olarak. Bu bölgelerin bu ilçelerin bu kadar büyük tehdit altına da gelmesi hükumetin izlediği politikalarla ilişkilidir. Türkiye barışçıl politikalarını terk ederek, Suriye’ye savaşçı askerler göndermeye göz yummaktadır. Türkiye, Suriye’ye silah ve mühimmat göndermeye göz yummaktadır. Türkiye, mezhepçi politikalarla da Suriye savaşına müdahil olmaktadır. Bunların yanlış olduğunu söylüyoruz. Bu zararları onarmak için çaba sarf ediyoruz.”

 

 

Heyet incelemelerinin tamamlanmasının ardından ilçeden ayrıldı.