CHP’li Oran’dan Erdoğan’a ‘Tape’ sorusu: Kaset arşivi mi kurdu?

CHP’li Oran’dan Erdoğan’a ‘Tape’ sorusu: Kaset arşivi mi kurdu?
25 Mart 2014 13:57

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AKP’den istifa eden eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında ortaya attığı “Kasetleri var” iddiasına, “Erdoğan, Cumhurbaşkanı’nı, bakanları, danışmanları, milletvekilleri ve il başkanlarını kapsayan bir kaset arşivi kurmuş mudur?” sorusuyla karşılık verdi.

 

“Kendisinde daha sonra kullanmak için sakladığı hangi tapeler ve kasetler vardır? Bunların içeriği nedir? Erdoğan kendisine bağlı kurumlar eliyle muhalefet partilerinin yöneticilerini dinletmekte midir? Bu dinleme kayıtları kendisine rapor halinde sunulmakta mıdır?” sorularını da yönelten Oran, açıklamasında özetle şunları vurguladı:

 

CUMHURBAŞKANI’NIN HEDEFİ

 

Erdoğan bununla da sınırlı kalmadan kritik mevkilerdeki kamu bürokratlarını da dinletmekte midir? Bu yolla bürokratlar fişlenmekte ve üstlerinde baskı kurulmakta mıdır? Cumhurbaşkanı’nın ‘Benim dinlemiş olmam ihtimal dışı, diyemem ama bu konuda korkum yok’ açıklamasının hedefi esasında Erdoğan mıdır? Bu açıklama ‘Benim senin gibi sıfırlamalı konuşmalarım yok’ anlamına mı gelmektedir?

 

REJİSÖR ERDOĞAN

 

Bu zamana kadar hiçbir aslı astarı olmadan, sadece çamur at izi kalsın mantığı ile muhalefeti kaset siyaseti yapmakla eleştiren Erdoğan ve ekibi kasetlere dayanan bir korku imparatorluğu ile mi Türkiye’yi yönetmeye çalışmaktadır? Madem bu kasetlerin içeriğini Erdoğan bilmektedir, demek ki bu kasetlerin sahibi bizzat kendisidir. Bahsettiği kasetlerin rejisörü de, yapımcısı da, yönetmeni de Recep Tayyip Erdoğan.

 

Kaynak: Hürriyet