CHP’li Oran: Hükümet ‘Değerli Yalnızlık’ safsatasından kurtulup gerçeklerle yüzleşsin

CHP’li Oran: Hükümet ‘Değerli Yalnızlık’ safsatasından kurtulup gerçeklerle yüzleşsin
4 Eylül 2013 11:06

CHP Genel Başkanı Umut Oran, Lübnan’da kaçırılan THY pilotlarının halen kurtarılamamasını eleştirerek; “AKP hükümeti ve THY yönetimini görevlerini yapmaya çağırıyor, en azından vatandaşlarımızın can güvenliği için harekete geçmeye davet ediyorum. Hükümet artık ‘değerli yalnızlık’ safsatasından kurtulup, gerçeklerle yüzleşsin” dedi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Lübnan’da 10 Ağustos’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın durumunun unutulmaması gerektiğini belirtti. CHP’li Oran, Bülent Arınç’ın “Biz her yolu denemek suretiyle güvenli şekilde arkadaşlarımıza ulaştık. Pilotlarımız yaşıyor ve sağlık durumları iyi. Nerede oldukları az çok biliniyor” sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi:

 

“Şimdi merak ediyorum, Bülent Arınç’ı kimler yönlendiriyor? Kimle konuştular, nereye ulaştılar? Madem ulaştılar, 25 gündür niye pilotlarımız kurtarılamadı? Hani her olayda devreye giren MİT bu konuyu da araştırıyordu, hangi bilgiye ulaştılar? ‘Bunlar, onlar’ diye suçlayan Başbakan sadece izliyor. Daha sonra Lübnan hükümeti ‘pilotları bulmuştuk ama son anda kaybettik’ diye gayri ciddi bir açıklama yapıyor, hükümet ağzını açıp tek kelime etmiyor. Bütün hayatını ‘bunlar, onlar’ diye konuşarak geçiren, sürekli birilerini suçlayan Başbakan da olanları izliyor, pilotlarımızı kaçıranlar için tek bir girişimde bulunmuyor. AKP sınıfta kaldı. AKP cephesi kaçırılan pilotlar olayında yine sınıfta kaldı. THY yönetimi ise bütün bunlar olurken susuyor, sanki kaçırılanlar kendi pilotları değilmiş gibi davranıyor. Pilotunu koruyamayan THY hedef koyamaz. Hamdi Topçu ile Temel Kotil, Ayder Yaylası’nda yönetim kurulu toplantısı yapıyor. Bakıyorum kaçırılan pilotlar hakkında iki cümle etmişler. Soruyorum, kaçırılan pilotların bulunması için ne yaptınız, hangi girişimlerde bulundunuz? İşi gücü bırakıp o iki insanın ailelerine kavuşması için çalışacaklarına bir de THY için yeni hedefler koyuyorlar. Önce kaçırılan pilotunu bul da ondan sonra geleceğe dair hedefler koyarsın. Daha kendi çalışanlarının haklarını ve hayatlarını korumayan bir yönetim kurulu, ne bir hedef koyabilir, ne THY’yi yönetebilir, ne de Türkiye’ye hizmet edebilir.”

 

Türkiye’nin hükümet yüzünden Ortadoğu bataklığına saplandığını iddia eden Oran, şöyle devam etti:

 

“Vatandaşlarımızın can güvenliğini bile koruyamıyor. AKP hükümetinin yan kolu gibi çalışan THY yönetimi de basiretsizliğe saplandı, kendi kaçırılan pilotları için bile mücadele edemiyor. Kaçırılan, can güvenliği tehdit altında olan iki pilot gündemdeyken, yayla yayla gezip açıklama yapmak ciddiyetsizliktir, hem pilotlara hem THY çalışanlarına hem de Türkiye’ye karşı terbiyesizliktir. Artık AKP hükümeti ve THY yönetimini görevlerini yapmaya çağırıyor, en azından vatandaşlarımızın can güvenliği için harekete geçmeye davet ediyorum. Değerli yalnızlık safsatasından kurtulup yüzleşsin. Savaş uçağı düşürülen, pilotları kaçırılan, Güney Kıbrıs’ın Akdeniz’i parselleyerek petrol aramasını izlemekle yetinen, Müslüman ülkelerdeki büyükelçiliklerine dahi bombalı saldırı düzenlenen, Mavi Marmara’da vatandaşları katledilen, Afyon’da, Reyhanlı’da, Gaziantep’te ardı ardına bombaların patladığı Türkiye’de hükümet artık ‘değerli yalnızlık’ safsatasından kurtulup gerçeklerle yüzleşmelidir.”