‘CHP’li olmak Atatürk olmaktır’

‘CHP’li olmak Atatürk olmaktır’
9 Eylül 2013 20:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin olmadığı bir Türkiye, cehennemin öbür adıdır. Bir an için CHP’yi çıkarıp alın. Varlığımızdan ve tarihimizden geriye bir şey kalmaz. Cumhuriyet Halk Partisi demek; Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir” dedi.

AHMET ARİF’İN ŞİİRİNDEN ALINTI YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90’ıncı Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kutlama programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye katkı sunan herkese teşekkür ederek,“90 yaşındayız.Hepimizin doğum günü kutlu olsun” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlatmanın zor olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Ahmet Arif’in ‘Seni anlatabilmek’ isimli şiirini okuyarak, “Ne güzel söylüyor Ahmet Arif, diyor ki; seni anlatabilsem seni, yokluğun cehennemin öbür adıdır. Herhalde biz de Cumhuriyet Halk Partisi’ni ancak böyle anlatabiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin olmadığı bir Türkiye, cehennemin öbür adıdır. Bir an için CHP’yi çıkarıp alın. Varlığımızdan ve tarihimizden geriye bir şey kalmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Parti’si der. Bu sözü romantik bir söz değil, katkısız bir gerçeğin ifadesi olarak kabul ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi demek; Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir” dedi.

EN GENÇ VE EN YAŞLI ÜYEYE PLAKET 

Konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en genç üyesi Melis Kaderoğlu’na ve en yaşlı üyesi Gülizar Karafakoğlu’na plaket ve onur belgelerini vererek, “En genç ve yaşlı çınarımız kadın. İkisine de şükran borçluyum” diye konuştu.

“DEMOKRATİKLEŞME PAKETİMİZE UYGUN TASARILAR GELİRSE DESTEKLERİZ”

Partililerle ayak üstü sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren Kılıçdaroğlu, gazetecilerin demokratikleşme paketine ilişkin sorusuna “Çok sayıda yasada değişiklik öngören tekliflerimiz, Meclis Başkanlığı’na verildi. Bunların tamamı bir kitapçıkta toplandı. Dolayısıyla bizim demokratikleşme paketimize uygun tasarılar gelirse, elbette destek veririz. Benimsemediğimiz düzenlemeler gelirse, niçin karşı çıktığımızı çıkar kamuoyuna açıklarız” şeklinde yanıt verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programı, kokteyl ile devam etti.