CHP’li Mevlüt Dudu, Ali İsmail Korkmaz davasını TBMM’ye taşıdı

CHP’li Mevlüt Dudu, Ali İsmail Korkmaz davasını TBMM’ye taşıdı
27 Ağustos 2013 14:25

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Eskişehir’de dövülerek öldürülen Hataylı genç Ali İsmail Korkmaz’ın dövülmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması isteği ile TBMM’ne soru önergesi verdi.

 

Dudu, yaptığı açıklamada, Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili gerçeklerin tüm çıplaklığıyla açığa çıkartılmasıyla adaletin sağlanabileceğini söyledi. Dudu, “Kendi arkadaşlarını dövüp suçu polise atmak istemiş olabilirler’ diyecek kadar önyargılı bir vali, bu kadar gelişmeye rağmen hala koltuğunda oturuyorsa, bu ülkede adalet aramak, adaleti sağlamak son derece zordur. Ali İsmail olayında da durum budur. Müdahale emri verenler iş başındayken adalet sağlanamaz” dedi. Milletvekili Mevlüt Dudu’nun İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından cevaplandırılmasını istediği TBMM’ne verdiği soru önergesinde şu sorunların yanıtlanması isteniyor:

“Eskişehir’de 3 Haziran tarihinde öldüresiye dövülen ve 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz olayı, soruşturma ilerledikçe kamuoyunda sürekli yeni soru işaretleri yaratmaktadır. Devletin kamuoyunda güven kaybetmesine yol açan bu soru işaretlerinin cevap bulması ve gerçeklerin tüm çıplaklığıyla açığa çıkarılması adaleti sağlayacağı gibi, devlet-vatandaş ilişkilerinde oluşan güvensizliği de ortadan kaldıracaktır. Olayın ilk günlerinde, ‘Kendi arkadaşlarını dövüp suçu polise atmak istemiş olabilirler’ açıklaması ile şimşekleri çeken ve açıkça önyargılı olduğu anlaşılan Eskişehir Valisi ve diğer yetkililer hakkında bir soruşturma açılmış mıdır? Eskişehir Savcılığı’nın soruşturma görevini polisten alarak jandarmaya vermesinin nedenleri nelerdir?

Savcılığın bu tutumunun nedenleri ve bu tutumuna yola açanlar hakkında herhangi bir soruşturma ya da araştırma yapılmış mıdır? Yapılmış ise sonuçları nelerdir?

Beşik Otel’in görüntülerinin yer aldığı hard diskin bozuk olduğu açıklamasına rağmen, anılan hard diskten 2 saatlik bir görüntü nasıl elde edilmiştir? Elde edilen bu görüntülerin Ali İsmail Korkmaz’ın dövülmesinden bir, iki dakika sonra başlaması nasıl açıklanmaktadır?

Daha önceki açıklamalarda birçok kamera görüntüsünün silindiği resmen açıklanmasına rağmen, olay yeri civarındaki tüm kamera görüntülerini toplandığı bakanlığınız tarafından belirtilmektedir. Ortaya çıkan çelişkili durum nasıl açıklanmaktadır?

Ortada bir cinayet varken, cinayetin delillerinin karartılması çabası sabitken, soruşturma polisten alınıp jandarmaya verilmişken, olaylara müdahale emri veren hemen bütün yetkililerin görevinde olması kamuoyunda çok farklı yorumlara yol açmaktadır.

Bu durumun yol açtığı güven bunalımının giderilmesi ve soruşturmanın selameti açısından, müdahale emri veren yetkililere soruşturma açılması, ya da görevlerinden alınması düşünülmekte midir?”