CHP’li Keskin’den Erdoğan’a: ‘Sen olsan olsan cehenneme kapıcı olursun.’

CHP’li Keskin’den Erdoğan’a: ‘Sen olsan olsan cehenneme kapıcı olursun.’
18 Ağustos 2013 19:50

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İzmir’de ziyaret ettiği Kars Federasyonu’nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi.

Keskin, “Sen Sultan Vahdettin’in kafasındasın. Sünnilere olmadık imkanlar sağlayacaksın. Cemevlerine ‘cümbüş evi’ diyeceksin. Sonra çıkıp ‘Ben de Aleviyim’ diyeceksin. Şapkama anlat. Cennete tapu dağıtıyorsun. Sen olsan olsan cehenneme kapıcı olursun” dedi.

CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, başkanlığını Tarkan Eladağ’ın yaptığı, İzmir’de yaşayan Karslıların kurduğu derneklerden oluşan Kars Federasyonu’nu ziyaret etti.

Ziyarete partinin Konak adayları başta olmak üzere çok sayıda aday adayı ve partili katıldı. Keskin, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam, İzmir İl Başkanı Ali Engin’in de katıldığı toplantıda iktidara sert sözlerle yüklendi.

Türkiye insanının 200 yıldır birlik ve dirliğini aradığını söyleyen Keskin, “Osmanlı’nın Tanzimat döneminden başlayan, Cumhuriyet’i kapsayan süreçte insanımızın renk, inanç farklılığını ortadan kaldırarak, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak onurluca barış içinde yaşamanın koşullarını arıyor” diye konuştu.

‘SÜNNET OLAN ÇOCUKLAR GİBİ BAĞIRIYOR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, iktidarın iş başına gelirken yoksulluğu, yolsuzluğu, yasakları kaldırmayı vaat ettiğini, ancak 11 yıllık sürede bu vaatlerini gerçekleştiremediğini savunarak şöyle devam etti:

“Tedirginlik, rahatsızlık olduğu için ülkenin başbakanı, sünnet olan oğlan çocukları gibi bağırarak yeni krizler, ayrımlar yaratmaya çalışıyor. Türkiye dış politikada iflasın eşiğine geldi. Komşularla sıfır sorunla yola çıkılıp, bugün küs olunmayan komşu kalmadı. Cumhuriyetin vazgeçilmez kurallarından biri olan ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözü buharlaştırıldı. Suriye ile hiçbir meselemiz yoktu. Başbakan, Suriye Devlet Başkanı ile aynı karede fotoğraf veriyordu. Eşleriyle Bodrum sahillerinde geziliyordu. Bir süre sonra kankamız olan Suriye, kanlı bıçaklı düşmanımız oldu. Başbakan dün övdüğü insanı bugün kötülüyor. Öyle bir başbakan var ki bukelamundan daha renkli.”

HİSARCIKLIOĞLU’NA DA ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun TOBB Genel Kurulu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu davet etmediğini öne sürerek şu eleştirilerde bulundu:

“TOBB’un badem bıyıklı başkanı var. Başbakan’ı gerdan kırarak karşılıyor ama, TOBB Genel Kurulu’na ana muhalefet partisinin genel başkanını davet etmedi. Sen nasıl bir demokratsın? Senin nasıl bir burjuva kültürün var? Muhalefet olmayan ülkede demokrasi olur mu? Çarık kafalı adam bu adam. Öyle utanmaz ki, Gezi olaylarında yaralanan gençler Divan Oteli’ne sığındı orada tedavi gördüler. Bizim sultan çıktı televizyon ekranlarına demokrasi volkanı patlamış gibi ‘teröristlere sahip çıktınız hesabını sorarız’ dedi. O otelin sahibi olduğu holdingin ortağı olduğu Tüpraş’a baskın yaptılar. Vergi kaçakçısı arıyormuş. Be utanmaz adam, uzağa neden gidiyorsun. Sağına soluna, önüne arkana bak. Daha yeni çektin peşkeşi. Onun yanındakilere bakın ne kurumlar vergisinde ne gelir vergisinde birinin ismini göremezsiniz. Üyelerinin menfaatini korumakla görevli olan TOBB Başkanı da üyesine karşı yapılan bu haksızlık karşısında ağzını açmıyor. CHP Genel Başkanı gelecek diye böbrek çatlamasından geberecek şekilde sağa sola koştu.”

‘SEN OLSAN OLSAN CEHENNEME KAPICI OLURSUN’

Keskin, Gezi olaylarının ardında faiz lobisi olduğunu öne süren Başbakan’a şöyle seslendi:

“11 yıldır neredeydin? Bu ülkede rant lobisi var, faiz lobisi değil. Gece gündüz Tayyip Erdoğan ile camide yatıp, camiden çıkıp hırsızlık yapanların rant lobisi var. Bu ülkede senin sömürdüğün ezanın susmaması için o insanlar mücadele etti. Hangi vicdanla kalkıyorsun da laf ediyorsun. Sen dünyanın en önemli savaşlarından biri olan ulusal bağımsızlık savaşımızın kahramanlarına dil uzatıyorsun. Sen Sultan Vahdettin’in kafasındasın. Sünnilere olmadık imkanlar sağlayacaksın. Cemevlerine “cümbüş evi’ diyeceksin. Sonra çıkıp “Ben de Aleviliyim’ diyeceksin. Şapkama anlat. Cennete tapu dağıtıyorsun. Sen olsan olsan cehenneme kapıcı olursun.”