CHP’li Kaya’dan, YÖK Başkanı Özvar’a : Üniversiteleri açın, AKP’nin payendesi olmayın!

CHP’li Kaya’dan, YÖK Başkanı Özvar’a : Üniversiteleri açın, AKP’nin payendesi olmayın!
7 Mart 2023 18:43

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, YÖK Başkanı Erol Özvar’a, “Üniversiteleri açın, seçim döneminde üniversite öğrencilerini evlere kapatarak AKP’nin payendesi olmayın!” çağrısı yaptı.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile YÖK Başkanı Erol Özvar’a çağrı yaptı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki depremden sonra alınan kararla üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verildiğini anımsatan Kaya, açıklamasını; “Zaman geçirmeden eğitim öğretime başlanmalıdır” dedi. Kaya videoyu, “Seçim döneminde üniversite öğrencileri evlere kapatarak AKP’nin payendesi olmayın” notuyla paylaştı.

 

“Üniversiteler kapalıysa, öğrenci eğitim-öğretim görmüyorsa, hocalar ders veremiyorsa YÖK’e ve sana ne ihtiyaç var?”

 
CHP’li Kaya’nın açıklaması şöyle:

 

“YÖK Başkanı Erol Özvar, sana son kez bir çağrı yapıyorum. Üniversitelerin kapalı olması, YÖK Başkanlığının da artık iflas ettiğinin bir göstergesidir. Üniversiteler kapalıysa, öğrenci eğitim-öğretim görmüyorsa, hocalar ders veremiyorsa YÖK’e ve sana ne ihtiyaç var? Eğitimi içinden çıkılmaz hale getirdin. Şimdi zaman geçirmeden yüz yüze eğitim ve öğretimin başlaması gerekiyor.