CHP’li Kaya’dan İkizdere doğa direnişine destek: Vicdanı olan İkizdere’ye nasıl kıyar?

CHP’li Kaya’dan İkizdere doğa direnişine destek: Vicdanı olan İkizdere’ye nasıl kıyar?
30 Nisan 2021 09:16

Rize’nin, İkizdere İlçesi Gürdere ve Cevizlik Köyünde açılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının tepkileri devam ediyor. Yöre halkının taş ocaklarına karşı verdiği haklı mücadeleye destek olmak için bölgeye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon ve Rize İl Başkanları ve parti yöneticileri burada incelemelerde bulunarak vatandaşlarla görüştüler. 8 gündür mücadelesini sürdüren yöre halkına ilişkin CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Bu mücadeleniz haklı bir mücadeledir. Onurlu bir mücadeledir. Deresine, suyuna, ormanına, yaşam hakkına sahip çıkan sizlerle beraberiz. Bugün sizin yanınızda olmayanlar, yarın utanacaklar ve haklıydınız diyecekler. Biliniz ki mücadele edenler her zaman kazanamazlar ama kazananlar her zaman mücadele edenlerdir. Bu mücadeleyi, çocuklarımızın geleceği adına, yaşam hakkı adına İkizdere halkı kazanacaktır” dedi.
CHP HEYETİ İKİZDERE’DE
Karadeniz’in termal ve kış turizmi için yeni turizm destinasyon alanı olarak belirlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca örnek yayla modellerinin uygulanacağı iki noktadan biri seçilen doğal sit alanı Rize’nin İkizdere Vadisi Gürdere ve Cevizlik köyünde açılması planlanan ve 16 milyon tona yakın taşın alınacağı bazalt taş ocağı projesi tepkilere yol açtı. İkizdere halkı doğal yaşam alanlarına sahip çıkmak için 8 gündür büyük bir direniş sürdürüyor. Türkiye’nin dört bir yanından destek açıklamaları gelirken, İkizdere direnişi kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile birlikte bu mücadeleye destek vermek için İkizdere’ye gitti. Halkın doğa direnişine omuz veren Kaya, şunları söyledi:
ALLAHTAN KORKMUYOR KULDAN UTANMIYORLAR
“Bu mücadelede sizin yanınızda olmayanlar, yarın utanacaklar ve haklıydınız diyecekler. Bu önce bölgeyi arılar terk edecek. Arılar tozun toprağın içinde yaşamazlar. Ekosistem bozulacak. Dereler kirlenecek, sular kirlenecek, musluklardan çamur akıyor, akmaya devam edecek. Her şeyi para olarak, rant olarak, çıkar ve menfaat olarak görüyorlar. İnsanların yaşam hakkına saygı duymuyorlar. Allah’tan korkmuyor kuldan utanmıyorlar.”

 

 


VİCDANI OLAN İKİZDERE’YE NASIL KIYAR?
“Rize İlimizin İkizdere İlçesinde cennet gibi bir yerdeyiz. Şırıl şırıl, bembeyaz köpükleriyle akan mis gibi bir deresi var. Vicdanı olan bu doğa harikasına nasıl kıyar? Ormanın içinde, muhteşem bir doğası olan bu alanı, taş ocaklarının kullanımına açmak istiyorlar ve bu doğa harikası alanı talan etmeye çalışıyorlar. Biz parti olarak bu haklı mücadelelerinde bölge halkımızın yanındayız, buradayız.”
KAZANANLAR HER ZAMAN MÜCADELE EDENLERDİR
“Mücadele edenler her zaman kazanamazlar ama kazananlar her zaman mücadele edenlerdir. Bu mücadeleyi, çocuklarımızın geleceği adına, bölgenin yaşam hakkı adına İkizdere halkı kazanacak. Bu mücadeleyi kazanmak zorundayız, bu cennet memleketi rantçılara, talancılara teslim etmemek zorundayız. Bizler son güne kadar bu mücadelenin yanında olmaya devam edeceğiz. Yarın, keşke dememek, pişman olmamak için, vicdanlarımız rahat bir şekilde, tabiat anaya olan, bölge halkına olan görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmek için bu direnişe destek vermeye devam edeceğiz.”

İKİZDERE DİRENİŞİ (1)

İKİZDERE DİRENİŞİ (2)

İKİZDERE DİRENİŞİ (3)

İKİZDERE DİRENİŞİ (4)

İKİZDERE DİRENİŞİ (5)

İKİZDERE DİRENİŞİ (6)