CHP’li Kaya’dan Cumhurbaşkanı’na çağrı! ‘ÇAYKUR mevsimlik işçilerimize kadro verilmeli’

CHP’li Kaya’dan Cumhurbaşkanı’na çağrı! ‘ÇAYKUR mevsimlik işçilerimize kadro verilmeli’
2 Kasım 2022 12:37

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerin kadro düzenlemesi kapsamına dahil edilmesi çağrısında bulundu.

 

 

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba geçtiğimiz günlerde Rize’de ÇAYKUR işçileriyle bir araya gelerek, mevsimlik işçilerin sorunlarını ve taleplerini dinlemişlerdi.

ÇAYKUR’daki mevsimlik işçilerin kadro taleplerini Genel Kurul gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Kaya, konuşmasında şunları söyledi:

 

 

“6 AY ÇALIŞARAK 12 AY GEÇİNEBİLMELERİ MÜMKÜN DEĞİL”

 

 

“Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerimiz mevcut kanunlara göre yılda en fazla 180 gün yani 6 ay çalışabilmektedirler. Bu kardeşlerimizin 6 ayda aldıkları maaşlarını 12 aya böldüğünüzde ellerine geçen aylık para asgari ücretin dahi altında kalmaktadır. ÇAYKUR işçilerimizin bu şartlarda geçinebilmeleri de emekli olabilmeleri de mümkün değildir.”

 

 

“BAKANIN AÇIKLAMALARI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”

 

 

“Geçici işçilere kadro vaadiniz ve milletvekillerinizin açıklamaları ÇAYKUR’daki mevsimlik işçilerimizde büyük bir beklenti oluşturmuştu, sonrasında Çalışma Bakanının yaptığı tutarsız açıklamalar yıllardır kadro hayali kuran ve özlük haklarının iyileştirilmesini bekleyen bu arkadaşlarımızda büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.”

 

 

“TÜM ÇAYKUR İŞÇİLERİNE KADRO VERİLMELİ”

 

 

“Sayın Erdoğan, altı ay çalışıp altı ay işsiz kalmak, mevsimlik yaşamak ÇAYKUR işçilerimizin kaderi değildir. ÇAYKUR’daki tüm işçilerimize amasız, fakatsız, ayrımsız kadro hakları verilmelidir ve özlük hakları verilmelidir.”