CHP’lİ Kaya’dan bedelli affı çağrısı!

CHP’lİ Kaya’dan bedelli affı çağrısı!
29 Temmuz 2020 11:08

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yoklama kaçağı durumuna düşürülen gençlerin mağduriyetlerini TBMM Genel Kurulu’na getirdi. Kaya, “Bu gençlerimizin hiçbir suçu, kabahati yoktur. Kabahat, onları habersizce yoklama kaçağı durumuna düşürenlerindir. Bizler de anne babayız, ortada büyük bir haksızlık var, hep birlikte bu haksızlığı düzeltmemiz gerekiyor” dedi.

 

 

7179 Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesinin 6’ncı fıkrasına göre ‘bedelli askerlik hizmetinden; fiilî askerlik hizmetine başlayanlar, bakaya durumunda bulunanlar ve yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı veya saklı olanlar yararlanamazlar’ denilmektedir. Tecil yaşının düşürülmesiyle birlikte binlerce genç, haberleri olmadan yoklama kaçağı durumuna düştü. Sosyal medyada bedelli affı istiyoruz etiketiyle seslerini duyurmaya çalışan gençlerin mağduriyetlerini TBMM Genel Kurulu’nda dile getiren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

BEDELLİ ASKERLİK VE ÜNİVERSİTE HAKLARINI KAYBETTİLER

 

“Tecil yaşının düşürülmesiyle birlikte binlerce gencimiz haberleri olmadan yoklama kaçağı durumuna düşürülmüştür. Yoklama kaçağı durumuna düşürülen bu gençlerimiz, bedelli askerlik yapma ve üniversiteye girme haklarını kaybetmiştir. Bu gençlerimizin hiçbir suçu, kabahati yoktur. Kabahat, onları habersizce yoklama kaçağı durumuna düşürenlerindir. Sayıları 500 bini bulan bu gençlerimizin psikolojileri bozulmuş, hayatları karartılmıştır.”

 

 

GENÇLERİMİZ ADALET İSTİYOR

 

 

“Bu gençlerimiz bizlerden ne iş, ne aş, ne atama, ne kadro, ne maaş istiyorlar. Sadece adalet istiyorlar. Bizler de anne babayız, ortada büyük bir haksızlık var, hep birlikte bu haksızlığı düzeltmemiz gerekiyor. Buradan Milli Savunma Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve 7179 Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesinin 6’ncı fıkrası bir an önce revize ederek, yoklama kaçağı ve bakaya durumuna düşürülen gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere bedelli affı çıkararak bu haksızlığa son verin.”