CHP’li Kaya’dan 24 Kasım’da 3600 ek göstergenin verilmesi için kanun teklifi!

CHP’li Kaya’dan 24 Kasım’da 3600 ek göstergenin verilmesi için kanun teklifi!
18 Kasım 2021 09:50

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya TBMM’de yaptığı basın toplantısında, öğretmenlerin 3600 ek gösterge hakkının verilmediğini; ücretli sözleşmeli, kadrolu ayrımının devam ettiğini; öğretmen Meslek Kanununun verilen sözlere rağmen çıkartılmadığını söyledi. 650 bin öğretmenin de atama beklediğini ifade etti.

 
Ataması yapılmadığı için inşaatlarda çalışırken elektriğe kapılarak hayatını kaybeden Fedai Altun öğretmeni hatırlatan Kaya, KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin de OHAL Komisyonunun kararını beklerken Covid-19’dan hayatını kaybettiğini söyledi. Kaya, “Yarın bu öğretmenle ilgili göreve iade kararı verilirse ne olacak? Mezardan gelip bu öğretmenimiz görev mi yapacak?” ifadelerini kullandı.
3600 ek göstergenin çıkartılması gerektiğini söyleyen Kaya, “Öğretmenlerin sorunlarını gerçekten çözeceksek 24 Kasım’da konuşalım, yoksa da yalandan öğretmenleri sevdiğimizi anlatmayalım.” dedi.

 
3600 ek göstergenin öğretmenlere ve diğer kamu personeline verilmesi için 2018 yılında TBMM Başkanlığına verdikleri Kanun Teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilerek bekletildiğini söyleyen Kaya, 15 Kasım 2021’de yeniden TBMM aynı içerikte bir kanun teklifi daha verdiklerini açıkladı.

 
TBMM Başkanına, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanına ve AKP Genel Başkanına seslenen Kaya, “Bizim verdiğimiz kanun teklifini geçirmek istemiyorsanız, AKP grubu olarak yeni bir kanun teklifi verin, 24 Kasım’da öğretmenlerimize 3600 ek göstergeyi bir müjde olarak verelim. Doların yükselmesinden dolayı açlık ve yoksulluk sınırında maaş alan öğretmenlere, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiyeyi çok görmeyelim.” dedi.

 
“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Siyasal iktidarın ortağı değiliz. Biz muhalefetimizi yapacağız’ diyerek hükümetin yaptığı olumlu işlere de olumsuz işlere de sahip çıktığını söyledi.” diyen Kaya, MHP’ye de 3600 ek gösterge kanunu getirmeleri halinde destek vereceklerini söyledi. Kaya, eğer bunları yapamıyorlarsa bizim verdiğimiz kanun teklifine destek versinler hep birlikte çıkartalım çağrısını yeniledi.

 
AKP’nin torba kanun teklifleriyle Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Ve Spor Komisyonu görev alanına giren konuların farklı komisyonlara sevk ettiğini söyleyen Kaya, , TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler’e derhal toplantı kararı alması çağrısı yaptı.

 
Son verilen torba yasa ile mesleki ve teknik eğitim konularının “Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu”na sevk edilmesine de tepki gösteren Kaya, “TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunu görüşmesi gerek konuları bir torbanın içine doldurup ilgi olmayan komisyonlarda görüşülmesi TBMM’nin iradesine saygısızlıktır. Bu çalışmaların gayri ciddi olduğunu göstergesidir.” dedi.

 
“Komisyonlar çalışmayacaksa biz bu maaşları niye alıyoruz?” diye soran Kaya, TBMM Başkanı’na ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunu Başkanı Emrullah İşler’e de komisyonları çalıştırma ve toplana çağrısı yaptı.