CHP’li Kaya: Zamlardan bezduk, bunalduk, bıktık, usanduk!

CHP’li Kaya: Zamlardan bezduk, bunalduk, bıktık, usanduk!
7 Ocak 2022 18:59

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, partisinin Rize Fındıklı’da gerçekleştirdiği zamları protesto eylemine katılarak, “Cumhuriyet tarihimiz boyunca elektriğe yüzde 127 zam yapıldığını duyan var mı? Bu yapılanlar zam değil zulümdür. Çay üreticisi dertli, fındık üreticisi dertli, emekli dertli, gençler dertli, çalışan dertli, çalışamayan iş bulamayan dertli. Öyle sıkıntılı günlerden geçiyoruz ki gerçekten bezduk, gerçekten bunalduk, gerçekten bıktık usanduk.” dedi.

 

 

ahmet-kaya-rize-findikli1

CHP Rize İl Başkanlığı ve Fındıklı İlçe Başkanlığı’nın birlikte düzenlemiş olduğu basın açıklamasına Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da destek verdi.

 

 

“ÜLKENİN ÜZERİNE KARABASAN GİBİ ÇÖKTÜLER”

 

 

rize-findikli1

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Öyle sıkıntılı günlerden geçiyoruz ki gerçekten bezduk, gerçekten bunalduk, gerçekten bıktık usanduk. Maalesef 20 yıldır ülkenin üzerine bir karabulut gibi bir karabasan gibi çöken bu iktidar yüzünden bu cennet cehenneme dönüştü, yaşanmaz hale geldi.” dedi.

 

CHP’li Kaya açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

 

rize-findikli2

 

 

“CUMHURİYET TARİHİMİZDE BÖYLE ZAM GÖRÜLMEDİ”

 

 

“Biz Karadenizliyiz, toprağımıza, vatanımıza, bayrağımıza aşkla tutkuyla bağlı insanlarız. Bunları konuşmak istemezdik, bu ülkeyi iyi yönetmiş olsalardı onlara teşekkür etmek isterdik. Ama bu millet 20 yıl yetki verdiği iktidarın zulmünden nefes alamaz hale geldi artık. Bu yapılanlar zam değil resmen zulümdür. Cumhuriyet tarihimiz boyunca elektriğe yüzde 127 zam yapıldığını duyan var mı? Bunun adı zam değildir, bu yaşanmaz hale getiren bir zulümdür.”

rize-findikli3

 

 

“HERKES GEÇİM SIKINTISI YAŞAR HALE GELDİ”

 

 

“Bu topraklarda biz nefes almak istiyoruz. Bu topraklarda biz kardeşçe, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu topraklarda biz birlikte üretmek ve adaletle bölüşmek istiyoruz. Ama bu iktidar bütün yaşam sevincimizi ve umutlarımızı elimizden aldı. Herkes geçim sıkıntısı yaşar hale geldi.

rize-findikli4

Çay üreticisi dertli, fındık üreticisi dertli, emekli dertli, gençler dertli, çalışan dertli, çalışamayan iş bulamayan dertli.”

rize-findikli5

 

 

“UMUT MİLLET İTTİFAKI’DIR”

 

 

“Maalesef bu cennet ülke kötü yönetim yüzünden, liyakatsiz kadrolar yüzünden bu hale getirildi. Peki umutsuz muyuz arkadaşlar? Asla bize umutsuz olmak yakışmaz. Biz umudun insanlarıyız. Bu topraklar var olduğu günden bugüne bu topraklardan umut hiç eksik olmadı. Umut olarak Cumhuriyet Halk Partisi var, Millet İttifakı var, bu meydanlardaki insanlar var. Bu umudu hep birlikte büyüteceğiz ve iktidar yapacağız. Bu mücadelede kol kola omuz omuza olacağız, yoldaş kültürüyle birlikte yürüyeceğiz ve bu topraklara güzel güneşli günleri hep birlikte getireceğiz.”