CHP’li Kaya: Ülkemizi içinde bulunduğu buhrandan CHP kurtaracak!

CHP’li Kaya: Ülkemizi içinde bulunduğu buhrandan CHP kurtaracak!
8 Eylül 2021 12:25

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Partisinin kuruluşunun 98. Yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

 

 

Kaya mesajında, “Cumhuriyet Halk Partisi, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen, Cumhuriyeti ilan ederek bu toprakları bize vatan yapan milli kahramanlarımızın kurduğu partidir. Aynı zamanda ulusal birliğimizin teminatıdır, Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Ülkemizi içinde bulunduğu buhrandan kurtaracak, çocuklarımıza çağdaş bir gelecek inşa edecek yeni bir milli mücadele hareketinin öncüsüdür.” dedi.

 

 

Kaya, 9 Eylül mesajında şunları söyledi:

 

 

CHP, Türkiye’nin Birleştirici Gücü ve Çimentosudur

 

 

“9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, temellerini Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen ve yürüten “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden almıştır. Kurucusu ve ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde ulusal bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmış, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, ulusal birliğimizi sağlamıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi, sınıf, din, dil, ırk, mezhep ve etnik kökenine bakmaksızın tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede duran ve herkese kucak açan bir parti olarak aynı zamanda Türkiye’nin birleştirici gücü ve çimentosudur.”

 

 

Birliğin ve Beraberliğin Adresi Millet İttifakı’dır

 

 

“Bugün iktidarların kötü yönetimleri sonucunda ülkede büyük tahribatların oluştuğu; ekonomide, eğitimde, üretimde, hukukta, adalette ve temel hak ve özgürlüklerde büyük sıkıntıların yaşandığı ve bedelini her seferinde milletimizin ödemek zorunda kaldığı bir süreçteyiz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Yaşanan tüm bu olumsuzluklar, ülkenin birlik ve beraberliğini sağlayacak, yandaşını değil vatandaşını düşünen bir iktidar ihtiyacını doğurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milletini içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemden çekip çıkarmak gibi tarihi bir görevle karşı karşıyayız. İşte bu bilinçle Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı yeni bir milli mücadele başlatmıştır. Ülkede kötü giden ne varsa düzeltmek için; milletimizi refaha, huzura, birlik ve beraberliğe kavuşturmak için iktidara talibiz.”

 

 

İstanbul’da ve Ankara’da Sağladığımız Huzuru ve Refahı Tüm Türkiye’ye Yayacağız

 

 

“Millet İttifakı, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere yerel yönetimlerdeki yönetim anlayışımızla, adam kayırmacılığa, yandaşçılığa ve israf düzenine son verdik. Adalet, liyakat ve eşit hizmet ile şehirlerimize refahı ve huzuru getirdik. İktidara geldiğimizde Millet İttifakı yönetimindeki şehirlerimizde sağlanan bu refahı, huzuru ve eşit hizmet anlayışını tüm Türkiye’ye yayacağız. 81 ilde 84 milyon yurttaşımızın birlik ve beraberliğini sağlayacağız.”

 

 

Tam Bağımsız Türkiye’yi Yeniden İnşa Edeceğiz

 

 

“Onurlu geçmişimizden aldığımız güç ile kurucu ruhun verdiği olağanüstü mücadeleyi örnek alarak, ülkemizi üretim, eğitim, sağlık, tarım, teknoloji gibi alanlarda çağı yakalayan ve çağın öncüsü olan bir ülke haline getireceğiz. Birlikte üreten, adil bölüşen bir Türkiye ve güçlü ekonomi ile Yüce ATATÜRK’ün bize emanet ettiği çağdaş, laik ve “tam bağımsız Türkiye”yi yeniden inşa edeceğiz.”

 

Atatürk’ün İki Büyük Eseri Bize Emanet

 

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aydınlık yolunu ve gösterdiği hedefi rehber edinen Cumhuriyet Halk Partililer olarak, O’nun iki büyük eseri ve iki büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak ve hep ileriye taşımak en büyük vazifemizdir.”

 

 

CHP, Türkiye’nin Zaptedilemeyen Kalesidir

 

“Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye’mizin zaptedilemeyen kalesi Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 98. yılını onur ve gururla kutluyor; Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere kurtuluş mücadelesi veren tüm kahramanlarımızı ve bugün aramızda bulunmayan tüm parti emekçilerimizi saygı, minnet, rahmetle anıyorum.

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye…”