CHP’li Kaya Trabzon Meydanı’ndan seslendi! ‘Önce çalışanın, emeğiyle geçinenin hakkını vereceğiz’

CHP’li Kaya Trabzon Meydanı’ndan seslendi! ‘Önce çalışanın, emeğiyle geçinenin hakkını vereceğiz’
1 Mayıs 2021 08:04

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Trabzon Meydanı’ndan işçilere seslendi. Kaya, “Bu ülkede huzur içinde, barış içinde, kardeşçe yaşayacaksak önce çalışan önce emeği ile geçinen insanların hakkını vereceğiz. Şartlar ne olursa olsun, bu haklı mücadeleyi hep birlikte büyüteceğimizi Trabzon meydanından ilan ediyor, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.
TRABZON MEYDANINDAN SESLENDİ
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağına denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl Trabzon’da erken kutlanırken; CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Meydanı’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Hak arama mücadelesine emek veren, omuz veren Türkiye’nin işçi sınıfına selam göndererek konuşmasına başlayan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 


BU HAKLI MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

 
“Şartlar ne olursa olsun, bu haklı mücadeleyi hep birlikte büyüteceğimizi Trabzon meydanından ilan ediyorum. İşçilerimizin taleplerinin her biri birbirinden haklı ve olması gereken taleplerdir. Bu ülkede huzur içinde barış içinde kardeşçe yaşayacaksak önce çalışan, önce emeği ile geçinen insanların hakkını vereceğiz. Bu ülkenin kaynakları, bu ülkenin imkanları bu ülkede yaşayan 84 milyonu mutlu etmeye yetecek orandadır. Fakat ülkemiz maalesef doğru yönetilmiyor. Kaynaklarımız talan ediliyor. Kıt kaynaklarımız verimli kullanılmıyor. Artık yeter diyoruz. Bundan toplumun bütün kesimleri olumsuz etkileniyor.”
BU BOZUK DÜZEN EL BİRLİĞİYLE DEĞİŞECEK
“Aşı tedarikinde dünyada en sıkıntılı ülkelerdeniz. Gelir dağılımında en sıkıntılı ülkelerdeniz. Bunlar kötü üretimin yansımalarıdır. El birliğiyle bu bozuk düzeni değiştireceğiz. Adaletli, çalışanın hakkını aldığı, emeğiyle geçinen insanların mutlu olduğu, çocuklarımıza güzel aydınlık bir Türkiye bırakma mücadelesini hep birlikte vereceğiz, vermek zorundayız. Bu aynı zamanda bir insanlık görevidir. Her birimizin yaşam alanlarına, ekmeğine aşına el uzatanlardan bu ülkeyi el birliğiyle kurtaracağız.”
TRABZON MEYDANI’NDAN İKİZDERE DİRENİŞİ SELAMI

 
“2 gün önce Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte İkizdere’deydik. Buradan, Trabzon meydanından; İkizdere’de deresine, suyuna, yaşamına, ormanına, börtüsüne böceğine, karıncasına, deredeki balığına sahip çıkan o yürekli insanlarımıza selam gönderiyorum. Bu duygularla tüm işçi sınıfının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum ve yaşasın 1 Mayıs diyorum.”

1 mayıs trabzon (1)

1 mayıs trabzon (2)

1 mayıs trabzon (3)

1 mayıs trabzon (4)

1 mayıs trabzon (5)

1 mayıs trabzon (6)

1 mayıs trabzon (7)

1 mayıs trabzon (8)