CHP’li Kaya: Okul ihtiyacı had safhadayken, okullar çürümeye terk ediliyor!

CHP’li Kaya: Okul ihtiyacı had safhadayken, okullar çürümeye terk ediliyor!
15 Temmuz 2022 12:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Çınarlı’daki atıl vaziyette bulunan köy okulu binasını ziyaret ederek, “Okul ihtiyacı had safhadayken köylerimizde bin bir emekle inşa edilmiş okul binaları çürümeye terk edilmiş durumda. İktidarımızda köy okullarını yeniden açacağız. Buralar yeniden öğretmen aydınlığıyla, okul aydınlığıyla aydınlanacak. Köylerimizde üretim artacak.” dedi.

 

 

“BİNLERCE ÖĞRENCİ YETİŞTİREN KÖY OKULLARI HARABE DURUMDA”

 

 

CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen ve parti yöneticileriyle birlikte Çınarlı Mahallesine giden Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, geçmişte köy okulu olarak hizmet veren Çınarlı İlköğretim Okulu binasında incelemelerde bulunarak, okulun içler acısı haline tepki gösterdi. Kaya, “Bakın okulumuzun camları kırık ve metruk bina görüntüsünde burada bomboş duruyor. Bu köy okullarında binlerce insanımız yetişti, ülkenin çeşitli yerlerinde görev yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Bin bir emekle açılan bu köy okullarımız şu anda harabe, izbe şekilde, çökme tehlikesi altında ve terk edilmiş vaziyette. Aslında bu sadece buraya özgü bir sıkıntı değil. Nereye giderseniz gidin güzelim köy okullarımız maalesef bu durumda. Gönül istiyor ki, bu okullarımıza bir el atılsın ve buralar yeniden bir eğitim yuvasına dönüştürülsün.” dedi.

 

 

“OKUL İHTİYACI HAD SAFHADAYKEN, OKULLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR”

 

 

Yomra’da okul ihtiyacı olmasına rağmen Çınarlı’daki okul binasının çürümeye terk edildiğine dikkat çeken Kaya, “Burada çok güzel bir alan var, okul binası olarak kullanılabilir. Okul ihtiyacı had safhadayken işte köylerde okullarımız böyle çürümeye terk edilmiş, köylerimiz boşaltılmış durumda. Biz diyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Millet İttifakı iktidarında köy okullarımızı tekrar açacağız. Buralar cıvıl cıvıl çocuk şenliğiyle, öğretmen aydınlığıyla tekrar aydınlanacak.” dedi.

 

 

“ÜRETİM İÇİN KÖY OKULLARI YENİDEN AÇILMALI”

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, köylerde okulların kapanmasıyla birlikte insanların şehirlere göç ettiğine ifade ederek, “Köydeki insanların şehirlere akın etmesi demek üretimin bitmesi demektir. Çünkü köy, üretim demektir. Milletimizi köylerinden koparırken aslında üretimden kopardılar. İnsanları şehirlere doldurdular ve şehirler şimdi yaşanmaz hale geldi. Birçok insanımız şehirlerin sıkıntısından uzaklaşmak, huzurlu yaşamak ve üretime yönelmek için köyüne dönmek istiyor. Ama çocuklarını okutabileceği bir okul olmadığı için şehirlerde o gürültünün, o sıkıntının içinde yaşam mücadelesi vermek zorunda bırakılıyorlar. Eğer Köy okullarımız açılırsa, köyler yine öğretmen aydınlığıyla, okul aydınlığıyla donatılırsa inanıyorum ki birçok insanımız köyüne yerleşecek ve köylerde üretim artacak.” dedi.

 

 

“ATANMAYI BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİMİZE ÇARE OLUNACAK”

 

 

Köy okullarının yeniden açılmasıyla birlikte öğretmen adaylarının atanma sorununa da çare olunacağını belirten Ahmet Kaya, “Anneleri, babaları büyük fedakarlıklar yaparak okuttuğu öğretmen yaptığı on binlerce gencimiz bugün işsiz. Ülkemizde büyük bir atanamayan öğretmen sıkıntısı var. Köy okullarımız açıldığında atanmayı bekleyen öğretmenlerimiz buralarda görev yapacaklar. Böylece atanamayan öğretmen sıkıntısının çözümüne yönelik de önemli bir adım da atılmış olacak. Ülkemizi atanamayan öğretmen ve kapalı okullar ayıbından kurtarmalıyız.” dedi.