CHP’li Kaya Meclis gündemine taşıdı, Türk tırları için harekete geçildi!

CHP’li Kaya Meclis gündemine taşıdı, Türk tırları için harekete geçildi!
23 Şubat 2022 11:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türk nakliyecilerinin Rusya’da ıssız bir alanda günlerdir bekletildiğine ve büyük mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekerek, bu soruna acil çözüm üretilmesi için hükümete çağrı yaptı. Kaya’nın çağrısı üzerine AKP Grup Başkanvekili konuyu Dışişleri Bakanlığı yetkililerine ilettiklerini ve takip edeceklerini söyledi.

 

 

“YÜZLERCE TÜRK TIRI RUSYA’DA MAHSUR KALMIŞ DURUMDA”

 

 

Ahmet Kaya konuşmasında nakliyecilik sektörünün Türkiye’ye en büyük döviz girdisi sağlayan sektörlerden biri olduğunu belirterek, “Türkiye’nin ihracatını Rusya’ya ve Türki Cumhuriyetlerine yapan nakliyecilerimiz şu anda çok ciddi bir sıkıntı içindeler. Artan yakıt maliyetlerinin yanında Rusya’nın Viladikavkaz ve Nalçik bölgesinde yüzlerce Türk tırı ve Türk şoförü mahsur kalmış durumdalar. Bu sorun bir günlük, iki günlük bir sorun değil. Bu sorun yaklaşık 13-14 gündür süre gelen bir sorun. Şoför arkadaşlarımız orada çok ilkel şartlarda, çok büyük bir sıkıntı içinde hayat mücadelesi veriyorlar. Bulundukları ve açık cezaevi olarak tanımladıkları o yerde ne tuvaletleri var, ne lokantaları var. Yiyecek, içecek hiçbir şeyleri yok. Orada büyük bir sıkıntı içinde kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyorlar. Bu arkadaşlarımız bizlere ulaştılar ama sanıyorum iktidar partisine ulaşamadılar.” dedi.

 

 

“TÜRK ŞOFÖRLERİMİZİ O SIKINTIDAN HEP BERABER KURTARALIM”

 

 

Türk tırcılarının yaşadıkları sorunu Meclis gündemine taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Genel Kurul’da bulunan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na da çağrıda bulunarak, “Buradan Sayın Grup Başkanvekilime özellikle rica ediyorum. Bu konuya ivedilikle el atmanızı ve Moskova Büyükelçimiz marifetiyle bu konuya bir çözüm üretilmesini sizden rica ediyorum. O insanlar günlerdir orada çok ilkel şartlarda, bu soğukta büyük bir sıkıntı içinde yaşam mücadelesi veriyorlar. Gerçekten içmeye dahi suları yok. Beni aradılar. Sosyal medyada da birçok video paylaştılar. Oradan yardım feryatlarını herkes duydu ama sanıyorum size o ses ulaşmadı. Rica ediyorum bu soruna hep birlikte el atalım ve o şoförlerimizi o sıkıntıdan kurtaralım.” dedi.

 

 

“ERMENİSTAN VE GÜRCİSTAN TIRLARI GEÇİYOR TÜRK TIRLARI BEKLETİLİYOR”

 

 

Bölgede Ermenistan plakalı, Gürcistan plakalı, Rus plakalı tırların bekletilmeden rahatlıkla geçebildiğini sadece Türk tırlarının durdurulduğunu belirten Kaya, “Türk tırları ıssız bir alanda, hiçbir imkanın olmadığı bir alanda depolanıyor ve günlerce bekletiliyor. Gerçekten büyük bir mağduriyetleri var. Bu konuda lütfen siz de gerekli girişimleri yapın ve bu sıkıntıyı hep birlikte çözelim istiyoruz.” dedi.

 

 

KAYA’NIN ÇAĞRISI ÜZERİNE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

 

 

CHP Milletvekili Kaya’nın konuşmasının ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Biraz evvel değerli vekilimizin ifade ettiği hususla ilgili hemen dış işleri bakan yardımcımızla irtibata geçmek suretiyle bu konuyu intikal ettirdiğimizi ve daha sonra Meclis’i de bilgilendireceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.