CHP’li Kaya: Meclis Başkanlığı giderayak yandaş atamalar yapıyor!

CHP’li Kaya: Meclis Başkanlığı giderayak yandaş atamalar yapıyor!
9 Mayıs 2023 16:14

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Başkanı Şentop’a “TBMM’de günde kaç kişi özel kalem müdür yardımcısı yapılıp sınavsız memur olarak atanmaktadır?” diye sordu.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Başkanlığının, Özel Kalem Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılıkları kadrosunu doldur boşalt yaparak, gerek açıktan atama, gerekse kurumlardan geçiş yaptırarak “yandaş atamalar” yaptığını belirtti.

Kaya, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u iddialara yanıt vermeye çağırdı.

 

 

CHP’li Kaya, şöyle konuştu:

 

 

“AKP iktidarı gidişine 5 kala hummalı bir telaş içinde… TBMM Başkanlığı da Özel Kalem Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılıkları kadrosunu doldur boşalt yaparak, gerek açıktan atama, gerekse kurumlardan geçiş yaptırarak giderayak yandaş atamalarına hız verdi.

“TBMM’de günde kaç kişi özel kalem müdür yardımcısı yapılıp sınavsız memur olarak atanmaktadır? TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Ferdi Şimşek’in ve TBMM İnsan Kaynakları Başkanı İsmail Kargulu’nun bu iddialara yanıt vermesi gerek.

“Ballı kaymaklı, özel kalem müdür yardımcılığı, başkanlık ve genel sekreterlik müşavirliği atamaları liyakat esas alınmadan peşkeş çekiliyor. Bu kişilerin isimlerini ifşa etmek istemiyorum. Ancak TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan bu isimlerin kimler olduğunu, bu kişilere kimlerin referans olduğunu ve kimlerin yakınları olduklarını açıklamalarını bekliyoruz.

“TBMM’de vicdanları sızlatan bu atamalar yapılırken, yine TBMM’de yıllardır görev yapan milletvekili danışmanlarının kadro ve kıdem tazminatı alması için verilen kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Şimdi tazminat dahi alamadan işsiz kalacak danışmanların suçu ne? İşte sizin adaletiniz bu!

“1992 yılından buyana TBMM‘de çalışan milletvekili danışmanları şimdi kurumlarına dönüş yapacaklar. Ama yandaşlarınıza gelince göreviniz biterken açıktan atama yapıyorsunuz.

 

 

“67 puan alan şef oldu, 96 puan alan elendi”

 
“TBMM‘de geçen hafta görevde yükselme sınav sonuçları açıklandı. Yüksek puan alanlar elenirken, düşük puan alanlar görevde yükselme sınavını kazandı. 67 puan alan şef oldu, 96 puan alan elendi. Sizin adaletiniz bu…

“Erdoğan’ın ‘mülakatı kaldıracağız’ sözlerinin mürekkebi daha kurumadan, TBMM’de mülakat yaptınız. Ayrıca giderayak bakanlıklara da on binlerce kişi alındı. KPSS birincilerini, 80, 90, 95 alan gençleri mülakatlarda elediniz; yerine 55, 60, 65 alan yandaşlarınızı atadınız… Baştan aşağı kokuşmuş, çürümüş bir iktidar. Devleti de içten içe çürüten bir yapı. Beş gün sonra gideceklerini bilmek en büyük tesellimiz.”