CHP’li Kaya: İktidar yakın, belki yarın, belki yarından da yakın!

CHP’li Kaya: İktidar yakın, belki yarın, belki yarından da yakın!
21 Kasım 2021 09:05

CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık Başkanlığında ve CHP TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerinin desteğiyle; 7 bölgede 81 ilin katılımıyla yapılan “İktidar İçin Eğitim Toplantılarının altıncısı CHP İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

 

 

“İktidar İçin Eğitim Toplantıları”nın İstanbul ayağında konuşan Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya, “İktidar yakın, belki yarın, belki yarından da yakın.” dedi.

 

 

CUMHURİYETİN ŞURASINI HALKIN İKTİDARINDA YAPACAĞIZ
CHP’nin 7 bölgede, 81 ilin katılımıyla başlattığı “İktidar İçin Eğitim Toplantıları”nın altıncısı CHP İstanbul İl Örgütünün ev sahipliğinde; Bursa, Yalova, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Karabük, Zonguldak, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Örgütlerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.

Açış konuşmasını CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yaptığı toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya da birer konuşma yaptı.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri Muğla Milletvekili Suat Özcan, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ile İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir ve İstanbul İl Eğitim Sekreteri Mazume Oruç divanda yer aldılar.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20. Milli Eğitim Şurasını, 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı sarayında, şahsım iktidarının himayesinde yapacağını söyledi.

 

 

 

 

Kaya, savaşın sıcağında 16-21 Temmuz 1921 tarihleri arasında düzenlenen ilk Milli Eğitim Şurası’ndan bu yana, Şuralar katılımcı ve demokratik kurallar çerçevesinde yürütülmekteydi. Ancak son geldiğimiz noktada tarikat ve cemaatlerin kuşatması altında, partili Cumhurbaşkanının himayesinde bir Şura yapılıyor. Milli Eğitim Şurası sahsım iktidarının politikalarını meşrulaştırmak için heba ediliyor. Adından başka şura olama niteliği taşımayan bu oyunun bir parçası olmayacağız. Bizler Cumhuriyetin Şurasını halkın iktidarında, eğitimin tüm bileşenlerinin katılımıyla gerçekleştireceği.” dedi.

 

 

“CHP’nin Millet İttifakı ile birlikte iktidara yürüdüğü bugünlerde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da eksiklerimizi tamamlamak için yollara düştük.” diyen Kaya, “İktidar İçin Eğitim Toplantıları’nı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ve Genel Başkan Yardımcımız Lale Karabıyık Başkanlığında 7 bölgede 81 ilin katılımıyla gerçekleştiriyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kaya, bugüne kadar 5 merkez ilde; İzmir, Burdur, Mersin, Diyarbakır ve Trabzon İl Örgütlerinin öncülüğünde, 54 çevre il örgütünün katılımıyla beş toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

“İktidar İçin Eğitim Toplantıları’nın altıncısını da İstanbul İl Örgütümüzün öncülüğünde 11 çevre il örgütümüzün katılımıyla bugün gerçekleştiriyoruz.” diyen Kaya, “İktidar İçin Eğitim Toplantıları’nın sonuncusunu da yarın Ankara’da Genel Merkezimizde gerçekleştireceğiz.” açıklamasını yaptı.

 

 

27 KASIM’DA “İKİNCİ YÜZYILDA EĞİTİM HAKKI ÇALIŞTAYI”NI DÜZELMEYECEĞİZ
Türkiye çapında 7 bölgede, 81 ilin katılımıyla yaptıkları “İktidar İçin Eğitim Toplantları”ndan sonra, 27 Kasım Cumartesi günü Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezinde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nıun da katılımıyla “İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı” düzelmeyeceklerinin duyurusunu yapan Kaya, çalıştay başlıklarını da açıkladı.

 

 

Kaya’nın açıklamasına göre “İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı” dört başatlıktan oluşuyor:
• Eğitim Hakkı Açısından Temel Eğitim
• Eğitim Hakkı Açısından Mesleki Teknik Eğitim
• İkinci Yüzyılda Yüksek Öğretim Kurumu ve İstihdam Politikaları
• İkinci Yüzyılda Öğretmenlik Mesleği
Kaya, “Üniversite öğretim görevlileri, eğitim sendikaları, hayatını eğitime adamış yazarlar, eğitim emekçileri, öğrenciler, veliler… bu çalıştayda sunum yapacaklar. Hep birlikte eğitimin sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatıracağız.” dedi.

 

 

 

İKTİDAR YAKIN BELKİ YARIN BELKİ YARINDAN DA YAKIN
“Türkiye’yi ayağa kaldıracak, yürütecek, sonra da koşturacak programlarımız hazır. Bilgi ve birikimsizim fazlasıyla var. Heyecanlıyız, kararlıyız, inançlıyız.” diyen Kaya, “İktidar yakın, belki yarın, belki yarından da yakın!” ifadelerini kullandı.

Kaya, sözlerini bitirirken “Biz hazırız, yolumuz açık olsun…” dedi.

 

r1 r2 r3