CHP’li Kaya: İddialarını ispatla Cora!

CHP’li Kaya: İddialarını ispatla Cora!
30 Aralık 2021 12:25

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AK Parti Milletvekili Salih Cora’nın Ekrem İmamoğlu ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi.

 

 
İçişleri Bakanlığı’nca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başlatılan teftiş sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını eleştiren Salih Cora’nın mesnetsiz iddialarına CHP kanadından yanıt gecikmedi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cora’yı “15 bin kişiyi namaz kıldığı, başörtülü olduğu, AK Parti’ye üye olduğu için işten çıkardı” iddiasını ispatlamaya davet etti.

 
“ARTIK İNANDIRICILIKLARI KALMADI”

 
AK Parti’nin ‘çamur at izi kalsın’ siyasetinin her hücresine sirayet ettiğini ifade eden Kaya, “Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimlerini kazandığı günden beri iftiralarının, yalanlarının sonu gelmedi.
İnsanların din duygularının ve hassas değerlerinin üzerinden kurguladıkları siyasetin içinde debelenip duruyorlar.
Tüm beceriksizliklerini, tüm ihanetlerini tüm iftira ve yalanlarını kutsal dinimizi kullanarak örtmeye çalışıyorlar. Hiçbir inandırıcılıkları kalmadı, saçmaladıkça saçmalıyorlar” ifadelerini kullandı.

 
“İNANCA VE EMEĞE SAYGISI HERKESÇE BİLİNİR”

 
Salih Cora’yı iddialarını ispata davet eden Kaya, “Sayın Cora, yine bakanının gözüne girmeye çalışırken iyice saçmalamış, hukukçu kimliğini bir kenara bırakmayı tercih etmiş. Hukukçu ispatlı konuşur, iftira atmaz. Kendisi de hemşerisini iyi tanır, Ekrem İmamoğlu’nun inançlara olan saygısı, emeğe ve emekçiye olan saygısı herkesçe bilinir.

 
AK Partili olmayan hiç kimseye nefes alma şansı tanımayan, iş vermeyen bu zihniyetin dini, imanı, namazı, başörtüsünü kullanmasından bıktık, usandık!
20 yıldır ayrımcılığın, zulmün kitabını yazdılar, o kadar alıştılar ki bu duruma herkesi kendileri gibi zalim zannediyorlar.

 
Bunlar, yıllardır makamlarını, mevkilerini korumak için dini siyasete alet ettiler.
Sayın Cora’ya son sözüm iddialarını ispatlamasıdır, ispatlamazsa yalancıdır, müfteridir!” dedi.