CHP’li Kaya: Eşsiz liderimiz, büyük devrimci Atatürk’ün izindeyiz!

CHP’li Kaya: Eşsiz liderimiz, büyük devrimci Atatürk’ün izindeyiz!
9 Kasım 2021 13:03

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı yayınlayarak, “Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu, eşsiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 83. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

 

 

 

Kaya mesajında; “Mustafa Kemal Atatürk, ileri görüşlülüğü, askeri dehası, inancı, mücadeleci ruhu ve vatanseverliği ile; yok olmaya yüz tutmuş bir vatanı içinde bulunduğu buhrandan kurtararak, çağdaş bir ülke olma yolunda yeniden filizlendiren dünyanın en büyük devrimcisidir. Unutulmamalıdır ki; bugün bu topraklarda özgür ve onurlu insanlar olarak yaşayabiliyorsak bunu büyük Atatürk’e ve kahraman silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu bilinçle milli kahramanlarımızı saygıyla anmak ve yokluklar içinde binbir emekle kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’mizi her alanda daha ileriye taşımak en önemli görevlerimizden biridir.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 10 Kasım mesajında şunları söyledi:

 

 

“TÜM DÜNYANIN SAYGI GÖSTERDİĞİ EŞSİZ LİDER”

 

 

“Türk milletinin emperyalizme karşı verdiği mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla birlikte Atatürk’ün devrimleri ışığında gerçekleşen aydınlanma süreci; bağımsızlık mücadelesi veren tüm mazlum halklara ilam kaynağı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz dehası bugün ülke sınırlarını aşmıştır, hatta birçok ülkede ders kitaplarında okutulmaktadır. Tüm dünyanın saygı gösterdiği, eşsiz bir kurtarıcıya sahip olduğumuz için millet olarak ne kadar şükretsek, ne kadar gurur duysak azdır.”

 

 

“10 KASIM MÜCADELEYİ DEVRALDIĞIMIZ GÜNDÜR”

 

 

“10 Kasım 1938, bir yas günü değil; eşsiz liderimiz Atatürk’ü anlama ve devrimlerine sahip çıkma gündür. Millet olarak aydınlanma ve çağdaşlaşma mücadelesini Ata’mızdan devraldığımız gündür.

Büyük Önderimiz Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözüyle Cumhuriyetimize sahip çıkmamızı bize öğütlemiştir.”

 

 

“ATATÜRK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’YLE İLELEBET YAŞAYACAKTIR”

 

 

“Bugün ülke olarak geldiğimiz nokta ve yaşadığımız olaylar, Atatürk devrimlerinin önemini daha iyi anlamamızı sağlamış; milletimizin ve memleketimizin kurtuluşunun yine O’nun açtığı yoldan yürümekte olduğunu göstermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili olarak, bu gurur ve şerefle; O’nun devrimlerine ve mücadelesine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağımıza ant içiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm milli kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”