CHP’li Kaya: Esarete asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz!

CHP’li Kaya: Esarete asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz!
29 Ağustos 2021 11:56

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlayarak bir mesaj yayınladı. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ‘un, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da eşsiz bir zaferle taçlandırıldığını belirten Kaya, “Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın büyük bir zaferle sonuçlanmasını sağlayan başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Türk Milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zaferimizi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü onurla, gururla kutluyorum” dedi.

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlayarak bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda milli bayramlarımızın önemine ve toplum hafızasını diri tuttuğuna değinen Kaya, şunları söyledi:

 

 

ZEKÂSIYLA DÜNYAYI HAYRAN BIRAKAN KOMUTAN

 

“Milli Bayramlarımız onurla, gururla ve sevinçle kutlanması gereken, bizleri bir arada tutan ve millet yapan en önemli değerlerimizdir. 30 Ağustos Zafer Bayramımız en önemli milli bayramlarımızdan biridir. Zafer bayramımıza giden yolun büyük mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kıt kanaat imkânlara ve tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir kararlılıkla aldığı taarruz kararını ve tüm hazırlıkları gizli olarak yürüterek bu kutsal mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış ve tüm dünyayı Türk Askerinin cesaretine ve vatan sevgisine hayran bırakmıştır. Büyük önderimiz bu büyük zafer sonrası askeri dehası ve zekâsıyla dünya savaş tarihinin eşsiz komutanları arasında yerini almıştır. ”

 

 

ESARETE ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

 

 

“30 Ağustos Zaferimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir mihenk taşıdır. 30 Ağustos Zaferi, emperyalist güçlere karşı korkusuzca direnen Türk Milleti’nin en büyük zaferidir. 30 Ağustos Zaferi, esarete boyun etmeyeceğimizin ve bağımsızlığımızdan asla ödün vermeyeceğimizin kanıtıdır. Türk Milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğimiz 30 Ağustos zaferimizi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü bir kez daha onurla, gururla kutluyorum. Bu büyük zaferin eşsiz komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”