CHP’li Kaya: Çiftçinin kara gün dostu ‘Ofis’ bakın şimdi ne yaptı!

CHP’li Kaya: Çiftçinin kara gün dostu ‘Ofis’ bakın şimdi ne yaptı!
9 Eylül 2022 10:54

Karadeniz Birlik 2022 ay çiçek fiyatını 10,5 Lira olarak açıkladı.

 

 

Geçtiğimiz yıl ayçiçek üretiminin düşük olması nedeniyle özellikle ayçiçeği yağında yaşanan büyük fiyat artışı sonrası çiftçilere ekim çağrısı yapıldı, ancak tarlasını eken ayçiçeği üreticileri taban fiyatların düşüklüğüyle birlikte perişan oluyor.

 

 

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, açıklanan fiyata tepki göstererek “Kara gün dostu olan Ofis’in çiftçinin kara gün dostu olmaktan vaz geçmesinin nedeni Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır.” dedi.

 

 

CHP’li Kaya açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Türkiye’de çiftçinin mağdur olmadığı bir gün yaşanmıyor. Fındık, üzüm ve nohut üreticileri mağdur edildi. Şimdi de yağlık ayçiçeği üreticileri mağduriyet yaşıyor. Daha önce tüccara 11 Lira 80 kuruştan verilen ayçiçeği şimdi 10 Lira 50 kuruşa düştü. Karadeniz Birlik’in, Trakya Birlik’in bu acımasız tutumu çiftçiyi perişan etti. Tüccarın aldığı fiyat 11 Lira 80 Kuruştu. Ama kooperatiflerin yani devletin açıkladığı rakam 10 Lira 50 Kuruş.

 

 

Tabi tüccar durur mu? Devletin açıkladığı bu fiyattan sonra tüccar da ayçiçeğinin alımını 9 Lira’ya düşürdü.

 

Şimdi soruyorum size: Bu çiftçiyi mağdur eden kim?

 

Ayçiçeği ekilmesini teşvik eden “1 santim boş arazi bırakılmasın” diyen siyasi iktidar size sesleniyorum: Ayçiçek üreticilerinin ahını almayın.

 

Dağ fare doğurdu, çiftçi perişan edildi.

 

Bu siyasal iktidar çiftçiye sahip çıkmadı. Çiftçi de günü gelecek bu siyasal iktidara hak ettiği cevabı verecektir. Unutmayın kara gün dostu olan Ofis’in çiftçinin kara gün dostu olmaktan vaz geçmesinin nedeni Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır.”