CHP’li Kaya: bütçe görüşmelerinde TÜİK’e sordu: Bunca insanın ekmeğiyle nasıl oynarsınız?

CHP’li Kaya: bütçe görüşmelerinde TÜİK’e sordu: Bunca insanın ekmeğiyle nasıl oynarsınız?
10 Aralık 2021 14:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulunda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yer aldığı bütçe görüşmelerinde söz alarak, “çarşı pazar ateş pahası, zamlar yağmur gibi yağıyor, marketler ve benzin istasyonları fiyat değiştirmeye yetişemiyor ama TÜİK’e göre enflasyon yüzde 21,3. Siz milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz?” dedi.

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da bulunduğu bütçe görüşmesinde yaptığı konuşmada TÜİK’in belirlediği düşük enflasyon nedeniyle işçinin, emeklinin ve memurun ekmeğiyle oynandığını ifade etti.

Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

 

“BUGÜN GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 60’LARDA”

 

 

“Çarşı pazar ateş pahası, zamlar yağmur gibi yağıyor, marketler ve benzin istasyonları fiyat değiştirmeye yetişemiyor ama TÜİK’e göre enflasyon yüzde 21,3. Siz milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Bugün ülkemizde gerçek enflasyon yüzde 60’lardadır.”

 

 

“TÜİK İŞÇİNİN, EMEKLİNİN, MEMURUN EKMEĞİYLE OYNUYOR”

 

 

“TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının çarşıyla, pazarla ve ülke gerçekleriyle alakası yoktur ve ne acıdır ki açıklanan bu yalan yanlış enflasyon rakamları esas alınarak işçimizin, emeklimizin ve memurlarımızın maaşlarına yapılacak zamlar belirlenmektedir.”

 

 

“DEVLETİN KAPISINI MİLLETE NASIL KAPATIRSINIZ?”

 

 

“TÜİK’e soruyorum: Siz bunca insanın ekmeğiyle nasıl oynarsınız? Sizde hiç vicdan yok mu, Allah korkusu yok mu? Ayrıca, TÜİK, devletin ve milletin bir kurumudur. Siz bu kurumu babanızın çiftliği gibi nasıl yönetirsiniz? Siz hangi hakla, hangi gerekçeyle ve kimden aldığınız talimatla devletin kapısını millete kapatırsınız?”