CHP’li Kaya: Azerbaycan’dan Iğdır’a gelip Erdoğan’a oy istiyorlar

CHP’li Kaya: Azerbaycan’dan Iğdır’a gelip Erdoğan’a oy istiyorlar
25 Mayıs 2023 07:38

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmaları için Iğdır’a giden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Azerbaycan ve Nahçivan’dan bazı milletvekillerinin kente gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy istediklerini ileri sürdü. Bu duruma tepki gösteren Kaya, “Türkiye’nin iç işlerine karışmak kardeşliğimize yakışmaz” diye konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmaları için Ağrı ve Iğdır’da seçmenle buluşan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, tartışılacak bir açıklamada bulundu.

CHP’li Kaya, Azerbaycan ve Nahcivan’dan bazı milletvekillerini Iğdır’a gelerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklenmesi için seçim çalışması yaptıklarını ve oy istediklerini ileri sürdü.

 

 

“TÜRKİYE’NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAK KARDEŞLİĞİMİZE YAKIŞMAZ”

 

 

Bu duruma tepki gösteren Kaya şunları söyledi:

 

“Iğdırlı yurttaşlarımızdan, Azerbaycan ve Nahçıvan’dan bazı milletvekillerinin Iğdır’a geldiğini, Recep Tayyip Erdoğan’a oy isteyerek seçime müdahale ettiklerini öğrendim. Türkiye’nin iç işlerine karışmak kardeşliğimize yakışmaz.

Azerbaycanlı kardeşlerimiz kendi ülkelerinin siyasetçilerine sahip çıksınlar. Türkiye’nin iç işlerine bu kadar müdahil olmaya gerek yok.

Hollanda’da, Almanya’da 2018 seçimlerinde kıyameti koparıyordun ya Recep Tayyip Erdoğan, şimdi niye Azerbaycan’dan, Nahcivan’dan milletvekillerini getirip burada kendine oy istetiyorsun, ayıp olmuyor mu? 28 Mayıs’ta ne yaparsan yap Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak.”