CHP’li Kaya: Atatürk Havalimanı yıkımına öğrenciler ve kamu çalışanları alet edilemez!

CHP’li Kaya: Atatürk Havalimanı yıkımına öğrenciler ve kamu çalışanları alet edilemez!
29 Mayıs 2022 14:21

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Atatürk Havalimanı’ndaki millet bahçesinin açılışına Kamu çalışanları ve öğrencilerin de fidan dikme törenine taşınarak götürüleceği iddialarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu.

 

 

CHP’li Kaya önergesinde şunları kaydetti:

 

 

Dünyanın ve Türkiye’nin en iyi, en kullanışlı, stratejik ve tarihi değere sahip havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı’nın yıkılarak, yerine Millet Bahçesi yapılacağı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Ancak toplumun her kesiminden yıkım kararına tepki gösterilmiş; basın açıklamaları ve çeşitli protesto yöntemleriyle yıkıma karşı çıkılmıştır.
Tüm tepkilere rağmen, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı’nda Millet Bahçesi için fidan dikim töreni yapacağı açıklanmıştır.
Kamu çalışanları ve öğrencilerin de fidan dikme törenine taşınarak götürüleceği iddia edilmektedir. Okul müdürlerinin de alınan talimat doğrultusunda, etkinliğe öğrenci taşımak için çalışmalar başlattığı da iddialar arasında yer almaktadır? Kamu çalışanları ve öğrenciler törene zorunlu katılma talimatından büyük tedirginlik duymaktadır.
Bu bilgiler kapsamında;
1. Atatürk Havalimanı’na, Millet Bahçesi için fidan dikime törenine kamu çalışanlarının ve öğrencilerin taşınarak götürülme talimatı verildiği doğru mudur?
2. Kamu çalışanları ve öğrenciler hangi gerekçeyle bu etkinliğe çağrılmıştır?
3. Memurlara ve öğrencilere etkinlik daveti nasıl yapılmıştır?
4. Öğrenci velilerinden izin alınmış mıdır? Alınmışsa hangi kanuna dayanılarak bu izin alınmıştır?
5. Etkinliğe katılmayan kamu çalışanları için nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?
6. İstanbul dışından gelecek kamu çalışanları ve öğrencilerin ulaşımı nasıl sağlanacaktır? Ulaşım, yemek vd. masrafları nasıl karşılanacaktır?
7. Memurların idari izinli olacağı iddiaları doğru mudur? Siyasi bir etkinliğe katılmak için idari izin verilmediğine göre, bu iznin gerekçesi ne olacaktır?
8. Trafik kazası vb. olumsuz durumlardan doğacak can kaybı ve zararların sorumlusu kim/kimler, ya da hangi kurumlar olacaktır?