CHP’li Kaya: Anıtkabir kimsenin piknik alanı değildir!

CHP’li Kaya: Anıtkabir kimsenin piknik alanı değildir!
21 Mayıs 2021 10:05

Anıtkabir’e atıştırmalık yiyecek ve kahve satışı için otomatik büfe kuruldu.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Anıtkabir’de, Misak-ı Milli Kulesi’nin alt tarafındaki bölümüne atıştırmalık yiyecek ve kahve satışı için otomat büfeleri yerleştirildi.

 

Yaşananlara tepki gösteren CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya “Anıtkabir kimsenin piknik alanı değildir!’ açıklamasını yaptı.

 

 

CHP’li Kaya açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

“Anıtkabir’e yiyecek içecek bankomatlarının kurulması, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e manevi şahsiyetine yapılan büyük bir saygısızlıktır. Ata’mıza yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum.
Anıtkabir, Ata’mızın manevi huzuruna çıktığımız, minnet duygularımızı ifade ettiğimiz, saygı ve sevgimizi gösterip, kalbimizi bıraktığımız yerdir.
Kimse Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını değersizleştirmek için nafile bir çaba içine girmesin. Anıtkabir yeme içme otomatları kuracağınız, talan edeceğiniz bir alan değildir. Kimse Anıtkabir’i piknik alanına dönüştürme, oradan kar devşirme sefilliğine kapılmasın.
Atatürk’ün evlatları, Atatürk’ün yoldaşları buna asla izin vermez!
Bu halk sizi tarihin karanlık sayfalarına gömer!
Otomatların derhal kaldırılarak, sorumlular hakkında soruşturma başlatılmalıdır.

 

TBMM Başkanlığına Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından yanıtlanması için üç ayrı soru önergesi vererek, konuyu Meclis gündemine taşıdığımı, tüm kamuoyuna saygıyla duyurmak isterim.”