CHP’li Kaya: AKP yurt yapmadı, üniversite gençliğini cemaat ve tarikatlara teslim etti!

CHP’li Kaya: AKP yurt yapmadı, üniversite gençliğini cemaat ve tarikatlara teslim etti!
19 Eylül 2021 09:58

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, üniversitelerde eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte, gençlerin zor durumda kaldığını belirterek, AKP iktidarının öğrenci yurtlarını cemaat ve tarikatların inisiyatifine bıraktığını ifade etti.

 

 

CHP milletvekili Kaya açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

Devletin denetimi ve güvencesi altında olması gereken öğrenci yurtları, bazı cemaat ve tarikatların inisiyatifine bırakılmış durumda. Gençlerimiz bazı cemaat ve tarikatların uzantısı vakıfların işlettikleri yurtlara mecbur bırakılıyor.

Daha önce Fethullah Gülen ile kol kola giren AKP, yurtları onun inisiyatifine bırakmıştı. FETÖ yurtları kapatıldı, ancak yerini başka cemaat ve tarikatlar doldurdu. Şimdi de gençlerimiz bu cemaat ve tarikatların işlettikleri yurtlara yönlendiriliyor.

 

 

TÜRGEV, TÜGVA, Ensar Vakfı ve irili ufaklı diğer cemaat ve tarikatların yurtları AKP’li belediyelerin de desteğiyle dört bir yana yayılmış durumda.
Bugün KYK yurdu çıkmayan öğrenciler ve aileleri çaresiz, kara kara düşünüyor. Özel yurtlar ve ev kiraları el yakıyor. Çok sayıda genç barınma sorununu çözmek için cemaat ve tarikatların eline düşüyor.

 

 

AKP iktidarı cemaat ve tarikat yurtlarına ayırdığı kaynağı, KYK yurtlarına harcamış olsaydı yurt sorunu bugüne kadar çözülmüş olurdu. Ancak AKP yurt sorununu çözmek istemiyor. Politik bir tercihle, üniversite gençliğini cemaat ve tarikatların kucağına bırakıyor.

 

 

Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidarın 20 yıldır çözemediği yurt sorununu 1 yılda çözmezsem siyaseti bırakacağım.” dedi. Millet ittifakı olarak gençlerimize söz veriyoruz, halkın iktidarımızda yurt sorununu çözeceğiz. Üniversite öğrencileri tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları donanıma sahip yurtlara bir yıl içinde kavuşacak.