CHP’li Kaya, 4 ay önce ziyaret ettiği Arsin Çubuklu’da: Heyelan bölgesinde sözler tutulmadı!

CHP’li Kaya, 4 ay önce ziyaret ettiği Arsin Çubuklu’da: Heyelan bölgesinde sözler tutulmadı!
27 Nisan 2021 08:32

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 4 ay önce gittiği Arsin ilçesinin Çubuklu Mahallesine tekrar giderek heyelan bölgesinde vatandaşlarla görüştü, tespitlerde bulundu. Heyelan nedeniyle evlerde ve yollarda derin çatlakların ve çökmelerinin oluştuğu bölgede, vatandaşların mağduriyetlerinin hala giderilmediğini gören Kaya, “3-4 ay önce yaşanan heyelan sonrası Çubuklu Mahallemize gelmiş, vatandaşlarımızla görüşmüştük. Bizden sonra buraya gelen iktidar partisi milletvekili arkadaşımız ‘siz merak etmeyin biz ne gerekiyorsa yapıyoruz, vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz’ demişlerdi. Demişlerdi de yapılan bir şey var mı diye görelim istedik. Aradan 3-4 ay geçti, geldik ve üzülerek bir arpa boyu yol alınmadığını gördük. Buradan yetkililere sesleniyor ve göreve davet ediyorum. Uzun bir zaman geçti. Burada büyük mağduriyetler var, belirsizlik var. Söz var icraat yok. Artık ne yapacaksanız yapın. Artık iş görelim, icraatınızı görelim” dedi.

 

 

VERİLEN SÖZLERİN TAKİBİNDEYİZ

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Arsin İlçe Başkanı Hasan Sungur ve yöneticilerle birlikte 4 ay önce gittiği Arsin’e bağlı Çubuklu Mahallesi’nde heyelan tehlikesi yaşanan bölgeye tekrar gitti ve yerinde incelemelerde bulundu. 400 dönümlük arazinin kayarak 18 evin tehlike ile karşı karşıya kaldığı Çubuklu Mahallesi’nde 3 ev boşaltılmıştı. Çubuklu Mahallesi Yeşilyalı grup yolu 2 metre aşağı çökmüş, heyelan bölgesinde yaşanan mağduriyetlerin giderileceği sözü verilmişti. Verilen sözlerin takipçisi olacağını söyleyen ve yerinde incelemelerde bulunan Kaya şunları söyledi:

 

 

DURUM AYNI, DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

 

“Arsin İlçemize bağlı Çubuklu Mahallemizdeyiz. 3-4 ay önce ilçe başkanımız ve yöneticilerimizle buraya gelmiş, vatandaşlarımızla buluşmuştuk, yerinde sıkıntıyı tespit etmiştik. Heyelanın bütün izlerini, yollardaki yarıkları ve evlerdeki çatlakları görmüş ve bu meseleyi dile getirerek çözülmesi için gayret sarf edeceğimizi ifade etmiştik. Bu bölgede yapılması düşünülen çalışmaların bir an önce tamamlanmasını ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmiştik. Devletimiz babadır, baba şefkatiyle vatandaşlarımıza sahip çıkılmalı demiştik.”

 

 

HANİ NE GEREKİYORSA YAPACAKTINIZ?

 

 

“Bizden sonra bu bölgeye gelen iktidar partisi milletvekili arkadaşımız ‘siz merak etmeyin, biz ne gerekiyorsa yapıyoruz, vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz’ demişlerdi. Geldik gördük ki mağduriyet devam ediyor. Hani gereken yapılacaktı? Hani tek bir vatandaşımız bile mağduriyet yaşamayacaktı? Aradan 3-4 ay geçti yine geldik ve burada bir ev yıkılıyor, vatandaşlara evlerinden çıkması söyleniyor, vatandaşlar ‘çıkalım ama nerede kalalım, hangi imkânlarla kalalım?’ diyor. Vatandaşın 3 katlı evi var 2 katını sayıyorlar. Geliniyor raporlar tutulup gidiliyor ve sonra her şey unutuluyor, vatandaşlar sıkıntısıyla baş başa bırakılıyor.”

 

 

ARTIK SÖZ BİTTİ, İCRAAT BEKLİYORUZ

 

 

“Vatandaşlarımızla konuştuk, artık söz istemiyorlar, heyet istemiyorlar, çözüm istiyorlar, icraat istiyorlar, verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar. Buranın akıbeti ne olacak? Bizim halimiz ne olacak diyorlar. Buradan yetkililere sesleniyor ve göreve davet ediyorum. Uzun bir zaman geçti. Vatandaşlarımız büyük mağduriyetler yaşıyor. Artık yapılması gerekenleri yapın, verdiğiniz sözleri tutun, iş yapın, icraat yapın”

 

 

“EV YIKILMADAN YARDIM ALAMIYORUZ”

 

 

Heyelan bölgesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlarla konuşan Kaya’ya derdini anlatan bir vatandaş, “Yılbaşından önce bize bir mesaj geliyordu. Eviniz kısmi afet bölgesi ilan edildi, şu kadar miktar kira yardımınız var diyorlardı. Fakat yılbaşından sonra bu durum değişti. Öncelikle evden çıkmamızı istiyorlar. Evin yıkılması, yıkılmış halinin fotoğrafı çekilerek, kaymakamlığa ulaştırılması gerekiyor, ondan sonra kira yardımı alabilecekmişiz” diye konuştu.

 

 

VATANDAŞA KULAK VERİLSEYDİ, MAĞDURİYET BÜYÜMEYECEKTİ

 

 

Heyelan bölgesinin yukarısında bulunan suyun kanallara alınıp, derelere ve ırmaklara verilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bu önerileri gerçekleşmiş olsaydı bu kadar mağduriyetin yaşanmayacağını söylediler. Vatandaşların isyanına kulak veren Kaya, “Vatandaşlar bu suyun kanallarla alınmasını istiyor. Gelin, zemin etütlerini yaptınız oradaki suyu bir kanala alın. Olmuyorsa vatandaş buna razı ama vatandaş bir çaba görmek istiyor. O suyu yüzeye alıp bu kaymayı durdurmaya çalışın. Olmuyorsa, öncelikle vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderin, gidebilecekleri bir yer ve kalacakları ev konusunda yardımcı olun “dedi.

çubuklu heyelan bölgesi görsel (1)

çubuklu heyelan bölgesi görsel (2)

çubuklu heyelan bölgesi görsel (3)

çubuklu heyelan bölgesi görsel (4)

çubuklu heyelan bölgesi görsel (5)

çubuklu heyelan bölgesi görsel (6)