CHP’li Kasap: Bakan Koca’nın ‘müsterih olun’ açıklaması DSÖ’nün uyarısıyla çelişiyor!

CHP’li Kasap: Bakan Koca’nın ‘müsterih olun’ açıklaması DSÖ’nün uyarısıyla çelişiyor!
24 Mayıs 2022 09:32

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle “maymun çiçeği virüsü” hakkında soru önergesi verdi.

 

 

13 ülkede 100’ün üzerinde vaka görülen virüs hakkında Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) uyarılarının dikkate alınması gerektiğini belirten Kasap, Covid-19 sürecinde yaşanan aksaklıkların maymun çiçeği virüsünde de yaşanmaması için Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı. DSÖ, “Yaz aylarında düzenlenecek festivaller ve partilerle virüsün Avrupa’da yayılmasının hızlanacağı” uyarısında bulunduğuna dikkat çeken Kasap, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “müsterih olun” açıklamasıyla Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarıları çelişiyor. Hastalık insandan insana bulaşıyor. Avrupa’da hızla yayılıyor ama Sağlık Bakanı sadece müsterih olun açıklamasıyla yetiniyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı. CHP’li Kasap, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına şu soruları yöneltti:

 

 

•DSÖ açıkladığı veriler göz önüne alındığında Türkiye’de maymun çiçeği virüsü görülen vatandaşımız var mı?
•Bakanlık olarak maymun çiçeği virüsüne karşı aldığınız önlemler neler?
•DSÖ, “yaz aylarında düzenlenecek festivaller ve partilerle virüsün Avrupa’da yayılmasının hızlanacağı” uyarısında bulunurken Sağlık Bakanı olarak siz “müsterih olun” açıklaması yapmanız Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarısıyla çelişmekte. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?