CHP’li Kaplan’dan zam tepkisi: Vatandaşa yeni yılı zehir ettiler!

CHP’li Kaplan’dan zam tepkisi: Vatandaşa yeni yılı zehir ettiler!
2 Ocak 2022 12:57

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yeni yıla girerken yapılan zamlara sert tepki gösterdi. Vatandaşın yeni yılı karşılamaya hazırlanırken, AKP’nin zamlarıyla karşılaştığını ifade eden Kaplan “marketlere zabıta gönderip fahiş fiyat denetimi yapıyorlardı. Zabıtayı elektrik şirketlerine göndersinler daha doğru bir adrese gitmiş olur” dedi.

 

 

CHP’li Kaplan’ın açıklaması şöyle:

 

 

31 Aralık gecesi, vatandaşlar yeni yıla girmeye hazırlanırken, yeni yıl sürprizi AKP’den geldi. Sadece elektriğe yüzde 50 den fazla zam yapıldı. Onlarca kalemde fiyatlar değişti. Marketlerde fahiş fiyat denetimi yapıp, zabıtaları gönderiyorlardı. Buyursunlar zabıtaları enerji şirketlerine göndersinler. Bu zammı 1 gün önce yapsalar enflasyon farkı maaşlara yansıyacaktı. Ama yine vatandaşı kandırıp mağdur ettiler. Yapılan bu zam, 2021 enflasyonuna etki etmeyecek. Faiz sebep enflasyon sonuç diyorlardı. Bunun bir balon olduğu ortaya çıktı. Gerçekte ise AKP’nin sebep enflasyon sonuç olduğu görüldü.

 

 

Hasta aileleri endişeli

 

 

Açıklanan elektrik zammına göre kademeli tarifeye geçilecek. Yani hanelerde belirli bir kilowatt tüketimin üstüne farklı tarife uygulanacak. Solunum cihazı dahil olmak üzere bir çok tıbbi ekipmana bağlı bir şekilde yaşayan hastalarımız var. Zaten yeterli desteği alamazken, şimdi bir de fazla elektrik tüketti diye adeta cezalandırılacaklar. Bu zamların derhal geri alınması gerekiyor. Sosyal devleti zalim devlete çeviren AKP’nin vatandaşları daha fazla mağdur etmemesi ve derhal seçim sandığını halkın önüne getirmesi artık bir zorunluluktur.

 

 

Üretici Kara Kara Düşünüyor

 

 

Hane tüketimine yapılan bu elektrik zammı sadece hanede yaşayanları değil, çiftçiyi de sanayiciyi de etkileyecek.

 

Aylardır destek bekleyen çiftçi, bu sefer de istediği desteği alamamış bu yetmezmiş gibi yeni üretim maliyetleri ile karşı karşıya kalmıştır. Tarlalar kıraç topraklara dönüşme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yine üretimin lokomotifi sanayicilerimiz de bu artıştan dolaylı olarak etkilenecektir. Sanayi tesislerine iş yapan onlarca küçük atölye de etkilenecektir. AKP’nin yeni yıl sürprizi, bütün ülkenin ocağına ateş düşürmüştür.