CHP’li Kaplan’dan ‘Elmalı davası’ tepkisi: Susan adalet olmasın!

CHP’li Kaplan’dan ‘Elmalı davası’ tepkisi: Susan adalet olmasın!
29 Haziran 2021 15:35

CHP Gaziantep Milletvekili, TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi İrfan Kaplan, ülke gündemini sarsan iki kardeşin uğradığı cinsel istismar davası olan Elmalı Davası’nda cinsel istismar sanığı anne ve üvey babanın serbest bırakılması ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak “Bizim o çizimleri görmeye dahi yüreğimiz dayanamazken, Türk Hukuk Sistemi’nin sanıkları serbest bırakması ülkeden hukukun bittiğinin en net göstergesidir” dedi.

 
//ANKARA

 
Milletvekili Kaplan, “Savunmasız iki çocuk anneleri ve üvey babaları tarafından istismara zorlanıyor. Yaşadıkları korkunç olayı çizimleriyle anlatıyor. Mahkeme beraat veriyor. Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Bu sanıkların en ağır cezayla tutuklanması gerekirken, nasıl serbest bırakılabiliyor? Bu ülkede, tecavüzcüsünden tacizcisine, sapığından katiline kadar herkes elini kolunu sallayarak sokaklarda geziyor. Ne yargının verdiği karar ne de caydırıcı bir ceza var. Bırakın caydırıcı cezayı bir de müstahak gibi daha fazla rahatlık sağlanarak; gelin bir daha yapın anlayışı var.

 
Ne vicdanımız ne aklımız ne de yüreğimiz kabul etmiyor! Bu evlatlarımızın çığlığı sosyal medya değil, yargı olmalı. Hafifleştirilmiş hiçbir cezayı kabul edemeyiz. Tacizciyi, tecavüzcüyü, istismarcıyı serbest bırakan bu adi ve ahlaksız sistem değişmedikçe bu korkunç olayların önüne geçilmeyecek. Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’e bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi ve sadece sanıkların değil, bu kararı veren hâkim ve savcıların da derhal yargılanması için çağrıda bulunuyorum. Bu sefer susan adalet olmasın!” dedi.