CHP’li Kaplan: Vatandaş tören değil hastane bekliyor

CHP’li Kaplan: Vatandaş tören değil hastane bekliyor
26 Eylül 2022 14:36

2013’te temeli atılan ve 2016’da bitirilmesi planlanan Şehir Hastanesi projesi TBMM gündeminde. CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile Gaziantep Şehir Hastanesi’ nin akıbetini sordu.

 

 

Hastanenin açılmasının yılan hikayesine döndüğünü belirten CHP’li Kaplan açıklamasında ” Gaziantepliler bir kez daha iktidarın mağduru olmuştur. İktidar Gaziantepli hemşehrilerimize verdiği sözlerden birini daha tutmamıştır. 2013 yılında temeli atılan ve 2016’da teslim edilmesi istenen Şehir Hastanesi, 2016’dan bu yana geçen 6 yılda hala bitirilememiştir. 2012’de temel atma töreni yapılmış, iki gün önce de inşaata başlama töreni gerçekleştirilmiştir. Mikrofon başında beylik laflar edenler, iş hizmeti getirmek olunca kaçmakta, muhatap olarak karşımıza çıkmakta çekinmektedir. AKP’lilerin bu sürede yaptıkları tek şey toplanıp tören yapmaktır. Tören vekilleri, tören birliği gibi mütemadiyen dizilmekte, iş hizmete gelince de ne hikmetse bir türlü bitirilememekte, Gaziantep’li hemşehrilerimiz mağdur edilmektedir. Devlette devamlılık esastır. Benden önceki bakan söz vermiş yanlış yapmış diyerek konu geçiştirilemez. Sayısı sığınmacılarla birlikte 4 milyona yaklaşan Gaziantep nüfusuna eldeki kaynaklar yetersiz kalmaktadır. Birçok branşta hekim yetersizliği de varken, hastanenin taahhüt edildiği sürede teslim edilmemesi ve teslim süresinden 6 yıllık bir sapma yaşanması akılla izah edilecek bir durum değildir. Acilen tedavi olması gerekirken, randevu alamadığı için ölüme terk edilen, geç kalınan hastaların vebali Sağlık Bakanı’nındır.

Verdiğimiz önerge ile konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdık. Gelen cevapları da kamuoyuyla paylaşacak, konunun takipçisi olacağız. ”

 

 

CHP’li İrfan Kaplan’ın önergesi şöyle:

 

Gaziantep 2 milyon 563 bin vatandaşımıza ev sahipliği yapan Güneydoğu’nun en büyük ilidir. 700 bin Suriyeli’nin Türk vatandaşı olarak yaşadığı Gaziantep’te, sığınmacıları da eklediğimizde nüfus 4 milyona yaklaşmaktadır.

Buna karşın il genelindeki hastahane sayısı ilçelerle birlikte düşünüldüğünde ciddi şekilde yetersizdir.

Sağlıkta dönüşüm hizmetleri kapsamında hayata aldığınız ve birçok şehrimizde hayata geçirilen Şehir Hastaneleri projesinin bir örneğinin de Gaziantep’te yapılması planlanmıştır. 2021’de hayata geçirilmesi planlanan şehir hastahanesi projesi halen hayata geçirilmemiştir.

Bu bağlamda;

Sizden önceki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından 2013 yılındaki temel atma töreninde müteahhitin yanına çağrılarak “29 Mayıs 2016’da teslim etmek şartıyla” projeye başlandığı kayıtlar altındadır. Geçen yıllar içinde bu proje neden bitirelememiştir?

Devlette devamlılık esastır ilkesi gereği, konunun ivedilikle ele alınmasını ne zaman düşünüyorsunuz?

Yaşanan gecikmenin sorumlusu kimdir? Herhangi bir cezai işlem uygulanacak mıdır?