CHP’li Kaplan: Özel güvenlik çalışanlarının hijyen ve sağlıkları için daha sıkı tedbirler alınmalı!

CHP’li Kaplan: Özel güvenlik çalışanlarının hijyen ve sağlıkları için daha sıkı tedbirler alınmalı!
8 Nisan 2020 09:58

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yüklerinin daha da arttığı Özel Güvenlik çalışanlarının sağlığı ve güvenliği için daha çok tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

 
“ÖZEL GÜVENLİK ÇALIŞANLARININ HİJYEN VE SAĞLIKLARI İÇİN DAHA SIKI TEDBİRLER ALINMALI!”

 
“KARANTİNA YURTLARINDA, BANKALARDA, HASTANELERDE GÖREV YAPAN ÖZEL GÜVENLİK ÇALIŞANLARI DA BÜYÜK RİSK ALTINDA!”

 

 
Yazılı bir açıklama yapan Kaplan, sayıları 300 bini geçen, Özel Güvenlik çalışanlarının Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha fazla iş yükünün arttığını ifade ederken; tedbirlerin yetersiz kaldığının altını çizdi.

 
Milletvekili Kaplan: “Yurt, hastane, banka, belediye gibi kurumlarda güvenliği sağlamak ve Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalıştıkları kurumlarda “ateş ölçer” görevini de yapan Özel Güvenlik çalışanları, vatandaşlarımız ile fazla temas kurmasından kaynaklı Koronavirüsü kapma riski en yüksek meslek gruplarındandır.

 
Koronavirüs’ün en çok bulaşabileceği risk ve tehdit oluşturan karantina yurtlarında ve hastanelerde de Özel Güvenlik çalışanlarımız görevlerini sürdürmektedir. Bazı kurumların yeteri kadar maske, eldiven ve dezenfektan dağıtmadıklarını üzülerek öğreniyoruz. Basına ve kamuoyuna yansıyan bilgileri de göz önünde bulundurursak, hızlı yayılan bu virüsün özel güvenlik çalışanlarımız için de büyük tehdit olacağını görmekteyiz. Geçtiğimiz hafta haberlere de yansıyan, karantina yurdunda görev yapan Özel Güvenlik görevlisinin Koronavirüs testi pozitif çıktı. Sayıları 300 binden fazla olan bu meslek grubunda çalışanlar ve ailelerini göz önüne alırsak oldukça risk altında. Vaka sayısının artmaması için, Özel Güvenlik çalışanlarımızın da sağlık ve hijyen tedbirleri arttırılmalıdır. Yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi.

 

ÖZEL GÜVENLİK YETİŞİREN FİRMALAR DA EKONOMİK OLARAK SIKINTIDA!”

 

 
Kaplan açıklamasının devamında “Özel Güvenlik personeli yetiştiren firmaların da Koronavirüs tedbirleri kapsamından etkilendiğinin altını çizerek; Özel Güvenlik personeli yetiştiren firmalar da ne yazık ki bu süreçten ekonomik anlamda çok etkilenecek. Öğrenimlerin durduğu, sınavların ertelendiğini düşünürsek, bu firmalar da kiralarını ve elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanacak. Ayrıca eğitmenlerin ödemelerinde de aksaklık olmaması için en azından 3 aylığına aslında tüm ülkede hane, kurum, firma, vatandaş fark etmeksizin elektrik, su ve doğalgazın ücretsiz olması tüm vatandaşlarımızı ve işverenleri rahatlatacaktır” diye ifade etti.