CHP’li Kaplan elektrik kesintileri konusundaki çağrısını yineledi!

CHP’li Kaplan elektrik kesintileri konusundaki çağrısını yineledi!
1 Temmuz 2021 13:59

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep genelinde sık sık tekrarlanan elektrik kesintilerinden kaynaklı şikâyetleri gündeme getirerek vatandaşın bu mağduriyetinin sonlandırılması için çağrıda bulundu.

 

 
Milletvekili Kaplan, elektrik enerjisinin hayatın her alanında kullanılan bir enerji türü olduğunu vurgulayarak kesilmesi halinde yaşanan aksaklıkların üretim sektörü başta olmak üzere tüm iş hayatına sekte vurduğunu dile getirdi. Uzun süreli kesintilerin yanında sık sık gelip giden elektriğin, elektronik aletlere zarar verdiği hatta kullanılamaz hale getirdiği yönünde şikâyetler duyuyorum diyen Kaplan, “Üreticiler ve esnaf tüm zorluklara rağmen işini devam ettirmek için mücadele ederken elektrik enerjisinin sürekli kesilerek zaten zor olan mücadelelerini daha da zorlaştırmalarına bir son verilmelidir.” dedi.

 
Elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenen sektörler arasında tarımın da olduğunu hatırlatan Milletvekili Kaplan, “Çiftçilerimiz ürünlerini sulamak için elektrik enerjisine ihtiyaç duyuyorlar. Kesintilerden kaynaklı zamanında sulanmayan tarım ürünleri de bundan olumsuz etkileniyor. Çiftçilerimiz de üretimi devam ettirmekte zorlanıyor” dedi.

 
Pandemi sürecinde yaşanan elektrik kesintilerinin çevrimiçi yapılan eğitimi de olumsuz etkilediği için daha önce de gündeme getirdiğini hatırlatan Milletvekili Kaplan, “Hala bir iyileştirme yapılmadığı ve aynı sorunun mağdurları sürekli arttığı için bir kez daha aynı çağrıyı yapma ihtiyacı hissediyorum. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’ i bu mağduriyetlere bir son verilmesi için göreve davet ediyorum” dedi.