CHP’li Kaplan: Doğruları yazmaktan çekinmeyen gazetecilere AKP sürgün yaşattı!

CHP’li Kaplan: Doğruları yazmaktan çekinmeyen gazetecilere AKP sürgün yaşattı!
20 Ekim 2021 15:31

CHP Gaziantep Milletvekili, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi İrfan Kaplan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaplan, Sınır Tanımayan Gazetecilerin verilerine dikkat çekerek, “2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye 153’üncü sırada. 18 yıllık AKP iktidarı sayesinde ülkemizde basın ve ifade özgürlüğü yok denecek kadar azaldı. Sansür, baskı ve yasaklarla vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünü elinden alındı” diye ifade etti.

 
//ANKARA

 
DOĞRULARI YAZMAKTAN ÇEKİNMEYEN GAZETECİLERE AKP SÜRGÜN YAŞATTI!

 
Milletvekili Kaplan, basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olduğunu vurgulayarak, “Tek adam rejimi, ülkemizde ne basın ne yargı ne yasama ne de yürütme bıraktı. Doğru, tarafsız Gazetecilerimizin elinden basın özgürlüğü alındı. Yandaş olmayan, kalemi keskin, tarafsız ve dürüst yazan birçok Gazetecimiz cezaevlerine mahkûm edildi. AKP İktidarını, tek adam rejimini sorgulayan, eleştiren herkes terörist ilan edildi, hedef gösterildi. Doğruları yazmaktan çekinmeyen gazetecilere AKP sürgün yaşattı!” dedi.

 

 
“BASIN ÖZGÜR DEĞİLSE, DEMOKRASİDEN BAHSEDİLEMEZ!”

 
Kaplan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Basın özgür değilse, demokrasiden bahsedilemez. Özgür basını susturmaya çalışanların her zaman karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partimiz iktidarında; Gazetecilerimizin hedef gösterilmediği, Gazeteciliğin suç sayılmadığı, basın emekçilerinin düşüncelerinden dolayı yargılanmadığı bir ülke olacağız. 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde kalemini satmayan, sansüre, baskıya direnen tüm emekçi Gazetecilerimizin Gazeteciler Gününü kutluyorum.